Mint minden másban, úgy a plasztikai beavatkozásokban is évről évre változnak a trendek. Továbbra is a mellplasztika a legnépszerűbb és legtöbbet végzett beavatkozás. Nézzük meg 2017-ben mik lesznek a legnépszerűbb műtétek!

befelé forduló mellbimbók korrekciója mellnagyobbítás mellfelvarrás botox orplasztika hasplsztika fülplasztika szemhéjplasztika frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés intim lézeres kezelés

A The Plastic Surgery Group, Anglia egyik vezető szépészeti orvosi központja, felmérést készített és tett közzé a plasztikai beavatkozások tendenciái kapcsán. A toplistát magasan vezetik a mellkorrekciós műtétek, ezt követik a fenékplasztikai beavatkozások. Egyre több nő vágyik a Jennifer Lopezhez hasonló nőies, nagyobb méretű fenékre. Még régebben a nagyobb, óriás mellek voltak divatban, manapság a természetesebb hatás keltése a cél mellnagyobbítás során. Ezzel szemben a fenékplasztikánál fordított lett a divat, most a nagyobb forma elérése a cél, ugyanis a nőies, kerekded formák élik fénykorukat.

Mellplasztikai műtét kapcsán sokkal több az elvárás, nem csak a mell formája számít, hanem a mellbimbóudvar nagysága és formája is. Sokan kérik a plasztikai sebészésztől ennek kisebbítését,  korrekcióját. Sok esetben nem csak esztétikai okból történik a beavatkozás, hanem befelé forduló mellbimbók miatt. A felmérésben résztvevők szerint a mell legalább 50 %-át kitevő mellbimbóudvar esztétikailag aránytalan, az optimális, ha a bimbóudvar a mellek 25-30 %-át teszi ki.

Magyarországon nem szoktak, vagy csak ritkán végeznek mellbimbóudvar korrekciót önálló beavatkozásként, ugyanis a bimbóudvar kitágulása, szélesedése a mell megereszkedésével vagy lazaságával jár együtt, ezért inkább csak mellfelvarrás vagy mellnagyobbítás során végzik el. Ugyanígy a befelé forduló mellbimbók okozta probléma is, sok esetben mellimplantátum behelyezését követően, esetleg mellfelvarrás vagy a két eljárás kombinációja után rövid időn belül megoldódik.

A különböző műtéttel járó plasztikai beavatkozások mellett rohamosan nő a műtétet nem igénylő lézeres és injektábilis kezelések száma, melyek elvégzése javítja megjelenésünket, életminőségünket, hiszen „kisimult” benyomást keltenek. A legnépszerűbbek a botox, a lézeres arcfiatalítás és az intim lézeres kezelés, valamint a lézeres szőrtelenítés is a lista előkelő helyén szerepel.

A felmérésből az is kiderül, hogy korosztályonként változik a plasztikai beavatkozások népszerűsége. A 20-30 közötti korosztály a mellnagyobbítást, orr- és fülplasztikát preferálja. A gyermekvállalást követően módosulnak ezek az igények. Terhességet követően és a szoptatás befejezésével a mellfelvarrás az elsődleges műtét, amit igényelnek, de gyakori a különböző alakkorrekciós műtétek és a hasplasztika is. 50 év felett pedig a szemhéjplasztika és arcplasztika szerepel az első helyen.

Mindenkinek joga van elfogadni magát, ahogy szépészeti szolgáltatásokat igénybe venni is, amennyiben szükségét érzi. A plasztikai műtétek kulcsa a mértékletesség és az önismeret, érdemes a természetes összhangot fenntartani és nem túlzásokba esni. Felkészült szakembereink ebben is segítséget nyújtanak, várjuk szeretettel Intézetünkben.