Az évek múlásával látványosan fogyhat az arcon lévő zsírállomány is, ezáltal a megjelenésünk fáradtabb benyomást kelt, megjelennek a szem alatti táskák. Ezen problémákra nyújt megoldást a saját zsírral történő arc- és ráncfeltöltés.

ránc ráncfeltöltés saját zsírral való arcfeltöltés arcfiatalítás plasztikai beavatkozás plasztikai sebész

Azok a páciensek, akik még nem szeretnének nagyobb plasztikai műtétet, de már zavarja őket a kicsit megereszkedett arcuk, számukra javasolt leginkább ez az arcfiatalító beavatkozás. Újra teltebbé, kisimultabbá varázsolja az arcot a megfelelő eljárással kezelt, majd visszainjektált saját zsír, az utóbbi évek legbiztonságosabb ráncfeltöltő anyaga.

ránc ráncfeltöltés saját zsírral való arcfeltöltés arcfiatalítás plasztikai beavatkozás plasztikai sebészA test jó minőségű zsírszövetet tartalmazó helyeiről, elsősorban fenék, csípő, vagy a has területéről vesszük le a kellő mennyiségű zsírt. Az említett zónák valamelyikéből eltávolított zsírszövetet leülepítjük, és speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektáljuk a kívánt arcterületre. Ilyen módon feltölthető az arc bármely területe, javítható az arc elveszett kontúrja, egyengethetőek a ráncok.

A saját zsír bőr alá történő injektálását általában a homlok vízszintes ráncainak (mosolyráncnak), az orr és a száj között húzódó redő, valamint a szem és a száj körüli kisebb ráncok, például szarkalábak vagy a szájzugban húzódó redő korrigálására használjuk. Ajakvastagítás szempontjából is ismert ez a módszer.

Helyi érzéstelenítésben végezzük a beavatkozást, utána esetleg egyéni hajlamtól függően 1-2 hétig kisebb duzzanat, véraláfutás előfordulhat. Mivel saját szövet befecskendezése történik, és ez jól beépül a bőr rétegei alá, ezért allergiás reakcióval nem kell számolni. Azonban az átültetett zsírszövet kb. 20-40%-a felszívódik, ezért a beavatkozás során kissé „túl kell tölteni” az arcot. Ettől nem kell megijedni, a környezet ezt úgy érzékeli majd, mintha az illető felszedett volna néhány kilót. A kellő hatás érdekében, ha szükséges több alkalommal is megismételhető a plasztikai beavatkozás. Az eredmény teljesen természetes, fiatalosabb arckifejezés.

A saját zsírral való arcfeltöltés tartós, hegmentes és természetes eredményt biztosít, minimális kellemetlenséggel és alacsony kockázattal.

Intézetünkben is számos, klinikailag bizonyított műtéti (arcplasztika, szemhéjplasztika, orrplasztika, saját zsírral való arcfeltöltés, fülplasztika, állplasztika, nyakplasztika, hegkorrekció) és nem műtéti (arcfiatalítás szálbehúzással, arc-szemkörnyék-nyak-és dekoltázsfiatalítás dermafixszel, ránctalanítás, ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, hegkezelés) eljárást kínálunk a szépülni vágyóknak. A konzultáció során plasztikai sebészeinkkel átbeszélik, hogy mely területet, problémát szükséges korrigálni, személyre szabott szakvéleményt kapnak a szükséges beavatkozásról. Az igénybe vett eljárás után örömmel és elégedetten néz majd a tükörbe, igazi időutazásban lesz része.