Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fanszőr plasztika az új divat?!

A nők többsége mindent megtesz azért, hogy intim testrészei csupaszak legyenek, a koreai nők éppen az ellenkezőért küzdenek, méghozzá nagyon szokatlan módon.

0 Tovább

Veszélyesebb a túlsúlyosak plasztikai műtéte

2002 és 2006 között Martin A. Makary és munkatársai  felmérést végeztek, hogy a túlsúly mennyire befolyásolja a mellplasztikára készülők gyógyulási esélyeit és a szövődmények kialakulását. Amerikában hét államban végzett mellplasztikai beavatkozások eredményeit vizsgálták, melynek során a testsúly és a szövődmények gyakoriságának arányára lettek figyelmesek.

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészet

A testtömeg-index a páciensek 4%-ának 30-nál magasabb volt, ami már a kövér kategóriát jelenti. A vizsgálatban 2403 túlsúlyos hölgyet regisztráltak, akik közül 81% mellkisebbítésen esett át, a többiek mellnagyobbítás vagy alakkorekció miatt fordultak plasztikai sebészhez.

A vizsgálatban résztvevők plasztikai műtéti eredményeit, több mint 6000 normál testsúlyú páciens adataival vetették össze. Ugyanazon műtéti beavatkozást követően a normál testsúlyú műtöttek körében 2,2%-ban fordultak elő szövődmények, míg ez a szám a túlsúlyosak esetében elérte a 18,3%-ot. A túlsúlyos hölgyek kebelműtétje szövődmények szempontjából majdnem 12-szer kockázatosabb, melyek közül a leggyakrabban gyulladás, bakteriális fertőzés és vérzés fordul elő - derült ki a részletes statisztikai értékelésből.

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészetA kutatás kapcsán megkérdeztük mi is Intézetünk plasztikai sebészét, dr. Molnárt az ezzel kapcsolatos tapasztalatáról és a gyakoribb szövődmények kialakulásának okairól: „A túlsúly az esztétikai műtétek szempontjából egyrészt esztétikai kockázatot jelent, másrészt egészségügyi kockázatot is. A nem optimálisnak tartott súly esetén elvégzett műtétek esztétikai kockázata az, hogy ha valaki műtét után erőteljes fogyókúrába kezd, akkor a plasztikai műtét során kialakított forma és nagyság (pl. mell, vagy törzs) már nem lesz arányos a testhez képest. A fogyás miatt a bőr alatti zsírszövet egy része eltűnik, bőrfelesleg alakulhat ki, emiatt az adott rész meglóg, nem lesz esztétikus. Hasonlóan további hízás esetén is, ilyenkor a plasztikai beavatkozás során kialakított forma, alak túl nagy lesz, mert további zsírszövet rakódik le. A túlsúlyosak egészségügyi kockázata a szív- és vérkeringési rendszerre vonatkozó kockázatot jelenti, nő az esély a mélyvénás trombózisra és a tüdőembóliára. Hasonlóan nagy esélye van a fertőzésnek is, mivel nagyobb szövetrészek gyulladhatnak be egyszerre. Nekünk is vannak tapasztalataink a túlsúlyos páciensekkel kapcsolatban. Így felkészülve a fokozottabb kockázatokra, több elővigyázatosságot írunk elő. Természetesen a cél az optimális testsúly elérése esetén történő műtét.”

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészetMellplasztikára vagy bármilyen plasztikai beavatkozásra készülő hölgyeknél és uraknál, mind a páciens, mind a plasztikai sebész közös érdeke, hogy a túlsúlyból fakadó magasabb kockázatot átbeszéljék és amennyiben lehet a lehető legkisebbre csökkentsék azt.

0 Tovább

Brad Pitt hasonmás?!

Újabb hír egy olyan emberről, aki valaki más bőrében jobban érezné magát. Érdekesség, hogy Reid Ewing, aki a Modern család Dylan Marshallját alakítja szeretne egy másik színészre hasonlítani.

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátum

A 27 éves színész palánta súlyos testi önkép zavarral küzd, melynek kiváltó oka éppen hivatása lehet. A fiatal színész most így vallott erről: „A testi önkép zavar egy mentális betegség, amely esetén a betegnek gyötrelmet okoz saját kinézete. Az én esetemben a külsőm volt az egyetlen dolog, amely foglalkoztatott. Éppen Los Angelesbe költöztem, hogy színész legyek, és nagyon kevés barátom volt, ha egyáltalán volt. Csak ültem egyedül a lakásomban és sorra néztem a képeket magamról, csak vizsgálgattam minden oldalról és analizáltam minden tulajdonságot.”

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátumEwing 19 évesen esett át 2008-ban első plasztikai beavatkozásán, amikor állimplantátummal tették hangsúlyosabbá állát. „Őszintén hittem benne, hogy ha meglesz az operáció, akkor úgy fogok kinézni, mint Brad Pitt.”-nyilatkozta Ewing. Az eredménnyel azonban nem volt megelégedve, így újra plasztikai sebészhez fordult, hogy elvégeztesse az állnagyobbítást. „Csak pár nap telt el, amikor észrevettem, hogy az implantátumot el tudtam mozdítani a bőröm alatt egyik irányból a másikba. Visszasiettem hozzá, hogy közöljem hibázott és műtsön meg ismét.” Reid Ewing évek alatt számos plasztikai beavatkozáson esett át. Már a Modern családot forgatta, így volt miből finanszíroznia a műtéteket. Azonban 2012-re, az állimplantátumok, az ajakvékonyítás, az orrplasztika és a különböző feltöltések ellenére az elszigeteltség érzése, a depresszió és az önutálat olyan súlyossá vált nála, hogy képtelen volt megbirkózni vele. Annak ellenére, hogy még mindig elégedetlen kinézetével, elhatározta, hogy többet nem fekszik kés alá, hiszen a probléma az elméjével és az önképével van. 2013-ban nyíltan vállalta a nyilvánosság előtt is, hogy testi önkép zavara van, ismertebb, rövidebb nevén a BDD-t (body dysmorphic disorder).

Sok ember sem pénzt, sem energiát, sem pedig időt nem kímélve, akár fájdalmakat is vállalva, plasztikai műtét segítségével olyanokra akar hasonlítani, akiket bálványoz.

Az ilyen jellegű plasztikai beavatkozásokat Intézetünk plasztikai sebészei nem vállalják szakmai okok miatt. Pszichológiai szempontból megkérdőjelezhető ugyanis a páciens egészséges, reális testképe.  Nagyon kevés szakember végzi el az ilyen jellegű kéréseket a médiában megjelenő példák ellenére is.

Mindig lesz olyan, aki hasonlítani akar valakire és a megoldást a plasztikai sebészetben látja. Van aki elfogadja és támogatja az „önmegvalósítás” ezen formáját, bár a legtöbben elítélik. Ezekre az abszurd esetekre mindig felfigyel a sajtó és a figyelem középpontjába kerülnek, de valójában a plasztikai sebészet nem erről szól, fontos, hogy ne ezekkel azonosítsuk.

0 Tovább

Mit érdemes megkérdezni a plasztikai sebészeti konzultáció során?

A konzultáció a plasztikai beavatkozás egyik legfontosabb része, hiszen ekkor találkozunk először azzal a személlyel, aki az operációt fogja végezni, de mit is érdemes kérdezni a plasztikai sebésztől?

plasztikai sebészet plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika

Nagy segítség, ha előre készítünk egy listát a kérdéseinkkel a konzultáció előtt, valamint összegyűjtjük, hogy milyen gyógyszereket szedünk rendszeresen, beleértve a homeopátiás szereket is. Ha esetleg volt már valamilyen műtétünk – nem csak plasztika -, érdemes felkészülni az ezzel kapcsolatos orvosi kérdésekre is. Legyen nálunk jegyzetfüzet és toll, hogy fel tudjuk jegyezni az orvosa által elmondott fontosabb információkat. Segít, ha valaki el tud kísérni minket az első vizitre, egy jó barát, barátnő, családtag vagy a párunk.

Összeállítottunk egy kérdéslistát emlékeztetőül azokra a témákra, amelyeket érdemes megbeszélni a plasztikai sebészünkkel:

Mennyi időbe telik a teljes felgyógyulás?

Milyen eredmények várhatók az esetemben?

Hány napig kell otthon maradnom a plasztikai műtétet követően?

Van-e bármilyen korlátozó körülmény, amit fontos tudnom az operációt követően? (fizikai korlátozás a sportban, vezetés, gyermek emelése, stb.)

Milyen kockázati tényezői és szövődményei vannak a plasztikai műtétnek?

Hol lesz a bemetszés helye?

Mit várhatok a későbbiekben a korrigált testrészemmel és annak kinézetével kapcsolatban?

Befolyásolja-e a műtéti eredményt a testsúly változás, a terhesség?

Milyen lehetőségeim vannak, amennyiben elégedetlen vagyok a műtét eredményével?

Tud-e mutatni a plasztikai sebész referencia műtéti képeket?

Mit tartalmaz az ár?

Igénybe lehet venni valamilyen fizetési könnyítést?

Az Intézményben van-e intenzív osztály?

Implantátummal végzett plasztikai műtétek esetében:

Milyen implantátum méret és forma az, amit nekem javasol? És miért?

Mi a különbség egy-egy típus között? (pl. texturált, poliuretán)

Hova, melyik rétegbe ülteti be az implantátumot? És miért?

Mit tartalmaz az implantátumok garanciája?

Hogyan befolyásolja a mellplasztikai beavatkozás a szoptatási képességet?

Amennyiben nem teszünk fel kérdéseket, attól függetlenül az orvos természetesen minden információt elmond, amit szükségesnek tart.

És amit érdemes megkérdezni az orvos személyével kapcsolatban:

Mióta praktizál?

Hol és milyen iskolát végzett?

Hol szerzett gyakorlatot, mennyi ideje végez plasztikai műtéteket?

Havonta hány plasztikai beavatkozást végez, az engem érdeklő beavatkozásból mennyit?

A megfelelő plasztikai sebész megtalálása után nagyon fontos, hogy a lehető legpontosabban meghatározzuk mi az, amire vágyunk. Ezt követően a plasztikai sebész ismerteti az igényeinknek megfelelő műtéti eljárást, szükség esetén az implantátum típusát, méretét, majd meghatározza az esetünkben legideálisabb behelyezési módot. Ezután megbeszéljük a szükséges vizsgálatokat, azok időpontját és kiválasztjuk a beavatkozás dátumát.

Ne hezitáljunk megkérdezni mindazt, amit fontosnak tartunk, ami a műtét mellett, vagy ellene szól! A plasztikai sebész személye mellett a szakmai érvek is igazán fontosak a helyes döntés meghozatalában.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />