Az ókori civilizációban azt állították, hogy a tenyér vonalai, illetve a homloké nemcsak a múltat, hanem a jövőt is képes megmondani. Na, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a homlokunk vonalai valóban az öregedés folyamatára emlékeztetnek?

szemhéjplasztika arcplasztika homlokplasztika plasztikai sebész nyakplasztika botox ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás plasztikai műtét

Homlokunk valóban elárulja az életkorunkat?

A szarkalábak emlékeztetnek minket azokra a vidám pillanatokra, melyet a családunkkal vagy a barátainkkal osztottunk meg, a szemöldökök közti ráncok azt idézik, amikor órákat görnyedtünk egy könyv felett hunyorítva, míg az idő múlásával megjelenő öregségi foltok az eggyel több csokoládé vagy még egy utolsó ital tanújelei. Azonban, ha az arca és a lelke nincs összhangban egymással, ha kényelmetlenül érzi magát a bőrében, van rá mód, hogy ezen változtasson. Frissítsen és fiatalítson az arcán!

Számos olyan plasztikai sebészeti beavatkozás között válogathat, beleértve a homlok és szemöldök felvarrást, arcplasztikát, nyakplasztikát, melyek feszesítik a megereszkedett bőrt és fiatalos megjelenést biztosítanak. Az arcfiatalítást ráncfeltöltéssel és botox kezeléssel lehet kiegészíteni, hogy javítsa a bőr fényét, struktúráját és megjelenését.

Azonban egyetlen egy műtéti beavatkozásnál sem szabad elfelejteni, hogy a plasztikai sebész sem csodatévő, tehát elvárásainak reálisnak kell maradnia, illetve figyelembe kell venni az eljárás kockázatát és előnyeit egyaránt.

Az arcplasztikai műtétek legtöbbször általános érzéstelenítésben vagy intravénás fájdalomcsillapítás alatt történnek. A plasztikai sebész a bemetszéseket rejtett helyen ejti, mint például a hajas fejbőr vonala mentén vagy a felső szemhéjak áthajlási redőiben. A sebgyógyulás általában 5-10 napot vesz igénybe, ezután vissza lehet térni a mindennapi tevékenységekhez. Amennyiben szükség van rá kozmetikumokkal el lehet fedni a duzzanatokat. A végső gyógyulás több hétbe telik, amire a duzzanatok teljesen eltűnnek és a műtéti hegek elhalványulnak.

Szóval, ha a homloka árulkodna a koráról, akkor sincs semmi probléma, hiszen egy kis segítséggel akár hazudhat is a kronológiai korát illetően és segíthet olyan idősnek tűnni, amennyinek érzi magát!