A nyár elmúltával megváltozik a természet, bőrünk is más ápolást igényel az ősz beköszöntével. Több tápláló anyagra van szüksége és óvni kell a hűvösebb időjárás viszontagságaitól is. Nézzük meg, hogyan tehetünk arcbőrünk szépségéért!

bőr arc dermafix kezelés arcfiatalítás arcápolás dermapen

A hideg évszakban bőrünket a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja, ezért különösen nagy szüksége van a hidratálásra. A legoptimálisabb, ha olyan arc és testápolót választunk, amely vízmegkötő tulajdonságú és vitaminokat tartalmaz. Ezek az összetevők segítenek, hogy a bőr egészséges és rugalmas maradjon. A könnyed nyári arckrémet és testápolót cseréljük zsírosabb és táplálóbb állagúra.

Fontos, hogy megtaláljuk a bőrtípusunknak legmegfelelőbb hidratálót. A zsíros, normál vagy kombinált bőrre az olajmentes, gél alapú termékek ajánlottak, míg a száraz bőr sűrűbb állagú krémeket igényel. A száraz bőr legjobb gyógyírja a természetes, tiszta mandulaolaj. Ahhoz, hogy a bőrünk kellően hidratált legyen azonban nemcsak külsőleg kell ápolni, hanem kellő mennyiségű folyadékot is kell innunk!

A megfelelő hidratálás mellett nagyon fontos az arcradírozás is, hiszen segítségével felgyorsítható a bőr legfelső rétegéről a hámréteg eltávolítása, így felpezsdül a sejtosztódás. A végeredmény sokkal puhább és üdébb, nem mellesleg fiatalosabb arcbőr. Itt szintén fontos a bőrtípusunknak megfelelő termék választása. Amennyiben problémás, pattanásos az arcbőr válasszunk mitesszereltávolító terméket, míg normál bőrre a könnyedebb változatok ajánlatosak. A kozmetikumokban található apró szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket, tisztítják a pórusokat, és hatékonyabbak, mint a hétköznapi tonik, a szennyeződések ellen is. Az arcbőr érzékeny bőre gyengédebb radírt igényel, míg testre nyugodtan lehet erősebb terméket választani. Kéthetente elég egy alkalommal elvégezni az arcradírozást.

Nyáron sok olyan kezelés van, amit nem lehet elvégezni, mert a bőr fényérzékennyé válik. A bőr nyáron amúgy is jobban néz ki, a napfény jó hatásaként ilyenkor kevesebb pattanás jelenik meg az arcon. A nyár elmúltával viszont szüksége van bőrünknek a felfrissülésre, a káros sugarak okozta elváltozások kezelésére, ezért ősszel mindenképpen érdemes ellátogatni egy bőrmegújító kezelésre. A professzionális hámlasztás segít a fakó arcbőrt új életre kelteni, valamint előkészíti a tápláló összetevők hatékonyabb felszívódását.

A szépülni vágyók igénybe vehetik többek között a dermafix kezelést, más néven kollagén indukciós terápia segítségét. A dermafix kezelés olyan klinikailag bizonyított eljárás, mely beindítja a kollagén és elasztin termelést a bőr természetes sebgyógyulási folyamatain keresztül, így az arc megfiatalodik, a bőr feszessé válik, a pórusok összehúzódnak, a ráncok kisimulnak.

bőr arc dermafix kezelés arcfiatalítás arcápolás dermapen