Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szépséggyár szülinapra

Azt gondolnánk, hogy a 40-es korosztály a legérintettebb a plasztikai beavatkozások tekintetében, hiszen ebben a korban már megjelennek az öregedés első jelei. Meglepő módon azonban a tizenéves korosztály számára egyre gyakoribb a különböző plasztikai beavatkozások ajándékozása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

Világszerte és hazánkban is rohamosan nő a plasztikai beavatkozások száma. Azt gondolnánk, hogy a legpotenciálisabb célcsoport a 40 év felettiek, azonban egyre több szülő ajándékoz szülinapra vagy egyéb alkalmakra plasztikai beavatkozást tizennyolc éves gyermeke számára. Leggyakoribbak a kívánságlistán ebben a korosztályban az ajakfeltöltés, fül-, orr- és mellplasztika. Évről-évre egyre több felnőtt korát betöltő fiatal veti alá magát plasztikai műtétnek. Sok esetben önbizalomhiány vagy egy bálványozott sztárra való hasonlítani akarás az oka a szépészeti beavatkozásnak.

Arra viszont figyelni kell, hogy a fiatalok alaposan gondolják meg a beavatkozást, hogy ne bánják meg később, illetve ne váljanak függővé a plasztikai beavatkozások irányába.

A plasztikai beavatkozások hazánkban és a legtöbb országban is 18 éves kortól végezhetők el, bár lehetnek ritka, kivételes esetek, mint például az elálló fülek korrekciója, amit biztonságosan el lehet végezni tinédzserkorban is. Mellplasztikai beavatkozást viszont a legtöbb esetben 21 éves kor felett végeznek, amikor már kialakult a mell végleges formája. Hazai szakemberek ilyen fiatal korban nem szívesen végeznek el plasztikai beavatkozást, ha mégis, akkor is csak többszöri átbeszélés és megfontolás után.

Pszichológusok is megerősítették, hogy a szépészeti beavatkozások világszerte egyre elterjedtebbek, és nem feltétlenül a másik nemnek való tetszeni akarás céljából, hanem sok esetben identitászavar miatt.

Pszichológusok azt javasolják, hogy minden szépészeti beavatkozás előtt tanácsos kikérni hozzáértő szakember véleményét. Természetesen léteznek indokolt esetek, egy túlzottan elálló fül, vagy zavaró horgas orr, megereszkedett vagy túl kicsi mellek, melyek korrigálását követően elfogadóbb lesz az ember magával szemben.

Összességében, mielőtt bárki plasztikai beavatkozás alá vetné magát, gondolja át alaposan. Tényleg érdemes mérlegelni, főleg míg a testünk fejlődés alatt áll, hogy mennyire szükségszerű az adott beavatkozás, amit szeretnénk. A legfontosabb mindenkinek saját maga elfogadása és a testi-lelki összhang kialakítása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

0 Tovább

Hamupipőke ajak

Egy Amerikából indult átmeneti beavatkozás aranyközéputat nyújt azok számára, akik azért nem mernek belevágni az ajakfeltöltésbe, mert attól tartanak, hogy túlzó lesz a megjelenésük.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ránc

Kylie Jenner mesterségesen feldúsított, csókos ajkai divatosak manapság. Ezzel egy globális trendet indított el és igencsak kecsegtetővé tette a szájfeltöltést.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ráncAzonban sok nő tart ettől a plasztikai beavatkozástól, ami a szájfeltöltéssel jár, számukra nyújt megoldást a legújabb szépészeti őrület, a Cinderella, azaz a Hamupipőke ajak. Az amerikai módszer lényege, hogy 6-8 órán át tartó nagyobb, dúsabb ajkakat biztosít sóoldat használatával anélkül, hogy bármilyen komolyabb beavatkozásra sor kerülne. Ez ideális lehet abban az esetben, ha csak egy estére vagy egy eseményre szeretnénk csak dúsabb szájat. Maga az eljárás helyi érzéstelenítésben történik, befecskendezésre kerül az oldat, mely pár óra alatt fel is szívódik, hiszen testünk nagy részét is só képezi. Emiatt az eljárás kockázat és káros mellékhatásoktól mentes.

A fiziológiás sóoldat alkalmazása szájfeltöltések során nem új jelenség, már évtizedek óta végeznek ilyen jellegű kozmetikai eljárásokat, csak még nem terjedt el, világszerte most kezdett teret hódítani magának.

A beavatkozás ára nagyjából 70-100 dollár között mozog, amely költségesnek tűnhet, ha azt vesszük alapul, hogy csak pár órás hatást nyújt. Viszont kiváló alkalom arra, hogy megnézhessük, hogyan is mutatnánk vastagabb, teltebb ajkakkal, mielőtt hosszabb időtartamú beavatkozás mellett döntenénk. Az ajakfeltöltés ára természetesen országonként változó lehet. 

Nálunk egyelőre még nem elérhető ez a beavatkozás, megérkezéséig azonban igénybe tudjuk venni a hyaluronsavas ajakfeltöltést, ami 8-14 hónapig természetes hatást nyújt, szövődmények és fájdalom nélkül.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ráncIntézetünkben szintén amerikai hyaluronsav alapú, felszívódó készítményt, a Juvederm Ultrát vagy a Juvederm Ultra Smile-t használjuk. Felszívódó anyagok közül ez a leghatékonyabb készítmény, mert a hyaluronsav a szervezetben is megtalálható, ezért felszívódása nem okoz problémát, viszont az ajkak teltebbek lesznek és a száj körüli ráncok eltűnnek általa.

0 Tovább

A homlokunk elárulja, mennyi idősek vagyunk?

Az ókori civilizációban azt állították, hogy a tenyér vonalai, illetve a homloké nemcsak a múltat, hanem a jövőt is képes megmondani. Na, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a homlokunk vonalai valóban az öregedés folyamatára emlékeztetnek?

szemhéjplasztika arcplasztika homlokplasztika plasztikai sebész nyakplasztika botox ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás plasztikai műtét

Homlokunk valóban elárulja az életkorunkat?

A szarkalábak emlékeztetnek minket azokra a vidám pillanatokra, melyet a családunkkal vagy a barátainkkal osztottunk meg, a szemöldökök közti ráncok azt idézik, amikor órákat görnyedtünk egy könyv felett hunyorítva, míg az idő múlásával megjelenő öregségi foltok az eggyel több csokoládé vagy még egy utolsó ital tanújelei. Azonban, ha az arca és a lelke nincs összhangban egymással, ha kényelmetlenül érzi magát a bőrében, van rá mód, hogy ezen változtasson. Frissítsen és fiatalítson az arcán!

Számos olyan plasztikai sebészeti beavatkozás között válogathat, beleértve a homlok és szemöldök felvarrást, arcplasztikát, nyakplasztikát, melyek feszesítik a megereszkedett bőrt és fiatalos megjelenést biztosítanak. Az arcfiatalítást ráncfeltöltéssel és botox kezeléssel lehet kiegészíteni, hogy javítsa a bőr fényét, struktúráját és megjelenését.

Azonban egyetlen egy műtéti beavatkozásnál sem szabad elfelejteni, hogy a plasztikai sebész sem csodatévő, tehát elvárásainak reálisnak kell maradnia, illetve figyelembe kell venni az eljárás kockázatát és előnyeit egyaránt.

Az arcplasztikai műtétek legtöbbször általános érzéstelenítésben vagy intravénás fájdalomcsillapítás alatt történnek. A plasztikai sebész a bemetszéseket rejtett helyen ejti, mint például a hajas fejbőr vonala mentén vagy a felső szemhéjak áthajlási redőiben. A sebgyógyulás általában 5-10 napot vesz igénybe, ezután vissza lehet térni a mindennapi tevékenységekhez. Amennyiben szükség van rá kozmetikumokkal el lehet fedni a duzzanatokat. A végső gyógyulás több hétbe telik, amire a duzzanatok teljesen eltűnnek és a műtéti hegek elhalványulnak.

Szóval, ha a homloka árulkodna a koráról, akkor sincs semmi probléma, hiszen egy kis segítséggel akár hazudhat is a kronológiai korát illetően és segíthet olyan idősnek tűnni, amennyinek érzi magát!

0 Tovább

Plasztikai műtét előtt gyógynövény stop

Manapság egyre inkább teret hódít a természetgyógyászat, pozitív hatásai ellenére plasztikai műtét előtt érdemes ezekre is figyelmet szentelni, hiszen a természetes és ártatlan gyógyhatású készítmények, gyógyteák és táplálék-kiegészítők akár kedvezőtlenül is hathatnak szervezetünkre. Nézzük meg mire érdemes vigyáznunk a plasztikai műtétet megelőző időszakban!

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteák

Plasztikai beavatkozás előtt nagyon fontos, hogy beszéljünk át orvosunkkal minden általunk fogyasztott gyógyteát, táplálék-kiegészítőt is a rendszeresen alkalmazott gyógyszereink mellett.

Jó tudni, hogy melyik gyógynövények növelik meg a vérzékenységet, mivel azok használatát a műtét előtt egy-két héttel érdemes szüneteltetni.

Ilyen vérzékenység fokozó gyógynövény a ginseng, amit érdemes kiiktatni a napi rutinunkból egy héttel a beavatkozás előtt. Azonban szedését már a műtét után lehet folytatni, mert a lábadozási időszakban sokat tud segíteni.

A fokhagyma is növeli a vérzékenységet. A fokhagyma tabletta a sok pozitív hatása ellenére nagymértékben hígítja a vért, ezért egy héttel a beavatkozás előtt ezt is mellőzzük mindenképp.

Szintén fokozza a vérzékenységet a remek memóriajavító gyógynövény a ginkgo biloba is, ezért érdemes vigyázni vele és két héttel a beavatkozás előtt tilos használni.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteákFontos idesorolnunk a gyömbért is, hiszen a természetes csodaszerként ismert növény rengeteg jó tulajdonsága és élettani hatása mellett bajt is tud okozni, hiszen vérhígító hatása gátolja a véralvadást. A gyömbérfogyasztást is hanyagoljuk plasztikai műtétünk előtt egy-két héttel, azonban a beavatkozás után érdemes újra alkalmazni, mivel csökkenti a műtét utáni esetleges rosszulléteket.

A medvehagymával is óvatosan bánjunk, ugyanis a fokhagymához hasonlóan fokozhatja a vérzékenységet.

Az orbáncfű egyre népszerűbb hangulatjavító és stressz oldó hatása miatt, viszont nem szabad vérhígító mellé fogyasztani.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteákVégezetül említsük meg az esszenciális zsírsavakban kiemelkedően gazdag Ligetszépe olajat, ami értékes Omega-6 zsírsavforrás. Az epilepsziában szenvedők és a vérhígítót szedők azonban nem fogyaszthatják, mivel fokozza a vérzéses panaszokat. A műtét utáni időszakban viszont már érdemes alkalmazni, mert nagyban elősegíti a műtéti hegek regenerálódását.

Ahogy látjuk, habár a gyógynövények nagyon hasznosak és igazán rendkívüli az élettani hatásuk, vannak esetek, amikor szüneteltetni kell ezeknek a természetes növényeknek is a fogyasztását, mert sok mindenre lehetnek kihatással, amire nem is gondolnánk, mint jelen esetben a plasztikai műtéti eljárásokra.

0 Tovább

Amikor a diéta már nem segít: gyomorballonterápia

Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra. Azonban, ha egyedül nem sikerül tartós súlycsökkentést elérni, akkor az orvosi segítséggel való fogyás nyújthat megoldást, és ez akár életmentő fontosságú is lehet.

0 Tovább
«
1234

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />