Újabb hír egy olyan emberről, aki valaki más bőrében jobban érezné magát. Érdekesség, hogy Reid Ewing, aki a Modern család Dylan Marshallját alakítja szeretne egy másik színészre hasonlítani.

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátum

A 27 éves színész palánta súlyos testi önkép zavarral küzd, melynek kiváltó oka éppen hivatása lehet. A fiatal színész most így vallott erről: „A testi önkép zavar egy mentális betegség, amely esetén a betegnek gyötrelmet okoz saját kinézete. Az én esetemben a külsőm volt az egyetlen dolog, amely foglalkoztatott. Éppen Los Angelesbe költöztem, hogy színész legyek, és nagyon kevés barátom volt, ha egyáltalán volt. Csak ültem egyedül a lakásomban és sorra néztem a képeket magamról, csak vizsgálgattam minden oldalról és analizáltam minden tulajdonságot.”

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátumEwing 19 évesen esett át 2008-ban első plasztikai beavatkozásán, amikor állimplantátummal tették hangsúlyosabbá állát. „Őszintén hittem benne, hogy ha meglesz az operáció, akkor úgy fogok kinézni, mint Brad Pitt.”-nyilatkozta Ewing. Az eredménnyel azonban nem volt megelégedve, így újra plasztikai sebészhez fordult, hogy elvégeztesse az állnagyobbítást. „Csak pár nap telt el, amikor észrevettem, hogy az implantátumot el tudtam mozdítani a bőröm alatt egyik irányból a másikba. Visszasiettem hozzá, hogy közöljem hibázott és műtsön meg ismét.” Reid Ewing évek alatt számos plasztikai beavatkozáson esett át. Már a Modern családot forgatta, így volt miből finanszíroznia a műtéteket. Azonban 2012-re, az állimplantátumok, az ajakvékonyítás, az orrplasztika és a különböző feltöltések ellenére az elszigeteltség érzése, a depresszió és az önutálat olyan súlyossá vált nála, hogy képtelen volt megbirkózni vele. Annak ellenére, hogy még mindig elégedetlen kinézetével, elhatározta, hogy többet nem fekszik kés alá, hiszen a probléma az elméjével és az önképével van. 2013-ban nyíltan vállalta a nyilvánosság előtt is, hogy testi önkép zavara van, ismertebb, rövidebb nevén a BDD-t (body dysmorphic disorder).

Sok ember sem pénzt, sem energiát, sem pedig időt nem kímélve, akár fájdalmakat is vállalva, plasztikai műtét segítségével olyanokra akar hasonlítani, akiket bálványoz.

Az ilyen jellegű plasztikai beavatkozásokat Intézetünk plasztikai sebészei nem vállalják szakmai okok miatt. Pszichológiai szempontból megkérdőjelezhető ugyanis a páciens egészséges, reális testképe.  Nagyon kevés szakember végzi el az ilyen jellegű kéréseket a médiában megjelenő példák ellenére is.

Mindig lesz olyan, aki hasonlítani akar valakire és a megoldást a plasztikai sebészetben látja. Van aki elfogadja és támogatja az „önmegvalósítás” ezen formáját, bár a legtöbben elítélik. Ezekre az abszurd esetekre mindig felfigyel a sajtó és a figyelem középpontjába kerülnek, de valójában a plasztikai sebészet nem erről szól, fontos, hogy ne ezekkel azonosítsuk.