Már az idők kezdete óta a férfiak előnyben részesítik a homokóra alakú hölgyeket, amit számos tudományos magyarázat is alátámaszt. A női mellen kívül a fenék az, ami vonzza a férfi szemét, a nők fenekét mindegyikük megnézi, mondhatni automatikusan, ez genetikailag kódolva van náluk.

fenék fenékplasztika plasztikai beavatkozás saját zsírral való feltöltés

Hosszú idők óta keresik a magyarázatot arra, hogy mi az oka, hogy a női fenék szinte mágnesként vonzza a férfi tekintetet? A tudósok magyarázata alapján a fenék bámulása a szexualitáshoz kapcsolódik, de nem abban az értelemben, ahogyan sokan gondolják.

Ezen magyarázat választ adhat arra is, hogy a férfiak nagy része miért a Jennifer Lopez, és Kim Khardisian alkatú nőket bálványozza leginkább.

A tanulmány során 300 férfi véleményét kérték ki a tudósok. Különböző alkatú nőkről mutattak nekik fényképet és ezt követően megkérdezték őket, hogy mely hölgyeket találták a legvonzóbbnak. Azok a nők tetszettek nekik a legjobban, akiknek a gerincoszlopa úgy hajlott meg, hogy alakjuk a homokóráéra emlékeztetett, vagyis akiknek a gerincoszlopa fentről a fenekükig körülbelül 45 fokban hajlik.

Hogy legyen vizuális képünk is, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Shakira és Beyoncé is homokóra típusba tartoznak a Focus online szerint. Elvégeztek egy másik kutatást is Törökországban a Bilkent Egyetem kutatói, akik azt vizsgálták, miért a homokóra típusú nők jönnek be legjobban a férfiaknak. David Lewis az egyik kutató elmondta a jelenség magyarázata abban rejlik, hogy a vadászó-gyűjtögető társadalmakban előnyös volt, ha a nők súlypontjukat terhességük idején is a csípőjük fölött tudták tartani.

A terhesség során a súlypont előre tolódik, viszont akinek 45 fokban hajlik a gerince, jobban meg tudja tartani az egyensúlyát. Ennek köszönhetően már a kőkorban is a homokóra alkat előnyt jelentett a nők számára mind a terhesség során, mind a párválasztás alkalmával. Tehát alapjában véve a férfiak nem a nagy feneket keresik, hanem a nő alakját veszik górcső alá, pontosabban a gerincoszlop hajlásszögét.

Mindenesetre, aki formálni szeretné fenekét, az ennek érdekében mozogjon rendszeresen és végezzen célzottan fenékformálási gyakorlatokat. Aki pedig gyorsabb megoldást szeretne, az igénybe vehet plasztikai beavatkozást is. Manapság nagy népszerűségnek örvend a fenékplasztika és a kívánt eredmény sem marad el, segítségével növelhető a testrész kereksége és alakítható a formája. Ráadásul többféle módszer közül lehet választani pl. saját zsírral való feltöltés, vagy fenék implantátum beültetésével is formálható a fenék.