Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezt az 5 testrészünket utáljuk a legjobban

Ön szerint melyik az az 5 testrészünk, amelyet a legjobban utálunk? Mit gondol, hogy melyik testrészét szereti legkevésbé a kollégája, barátja, barátnője, vagy akár egy teljesen ismeretlen ember? Egy amerikai felmérésből minden kiderült. 

 

HASPLASZTIKA INTIMPLASZTIKA MELLFEVARRÁS  MELLPLASZTIKA MELLKISEBBÍTÉS MELLNAGYOBBÍTÁS  LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS INTIM LÉZERES KEZELÉS

Meglepően sokan szeretnének más testben élni. Az emberek majdnem 60%-a, ha tehetné, más testben folytatná tovább az életét. Ezek után nem meglepő, hogy a nők kettő harmada szívesen vállalna egy szépészeti műtétet, sőt tíz férfiből 3 tudja, mit változtatna meg magán, ami azt jelenti, hogy a férfiak legalább 30%-a szívesen szépülne. De melyik testrészünk, vagy mi zavar minket leginkább? Íme a toplista:

5: A karok
A felsőkar izmai idővel elvesztik a feszességüket, petyhüdtebbé válnak, ez a férfiaknak és a nőknek is komoly gondot okoz. Ez akkor nagyon zavaró, ha az úgynevezett integetőizom is megjelenik. A kutatás arra jutott, hogy a nők legalább fele mindent megtenne a tónusos, fiatalos, vékony karokért, de a férfiak egy részének is komoly problémákat okoz ez a testrészük. Az ilyen félelmek ellen a karplasztika a megoldás.

4: A szőr
Néhány évtizeddel ezelőtt a szőr semmiféle problémát nem okozott, hiszen teljesen természetes volt. A strandon körbenézve szőrös hónaljú nőket és férfiakat lehetett látni, szinte divatos volt a sűrű bozont, hölgyek bikinivonalának mentén pedig kikandikált a szőr. Ma már nem divat a szőr, borotváljuk, gyantázzuk, epiláljuk, szeretnénk tőle végleg megszabadulni. A folyamatos szőrtelenítés drága, időigényes.  Erre pedig a legjobb megoldás a lézeres szőrtelenítés.  

3: Mellek
A melleikkel mind a nőknek, mind a férfiaknak gondjuk van. A férfiak mellei súlyfelesleg esetén  - vagy a kor előrehaladtával a hormonális változások miatt - elnőiesedhetnek, nagyobbak lesznek, ez különösen zavaró, erre megoldás a gynecomastia (férfi mellkisebbítés).

Eközben rengeteg nő is elégedetlen a melleivel. Van aki kisebbre, más nagyobbra vágyik, van akit a megereszkedése zavar, vagy a formája. A mellplasztika (a mellnagyobbítás, a mellkisebbítés, vagy a mellfelvarrás) megoldás ezekre a problémákra. 

2: Has
A férfiaknak a nagy has okoz gondot, miközben a nők is arra vágynak, hogy a hasuk laposabb, kockásabb, szebb legyen. Az önsanyargató kemény diéta és torna nem mindig hozza meg a kívánt eredményt, mert az évek, a terhesség alatt kitágult bőr és a terhességi csíkok bizony otthagyják a nyomukat. Szinte mindegy, hogy mi az oka annak, hogy elégedetlenek vagyunk a hasunkkal vagy kitartó munkával tehetünk ellene, vagy igénybe vehetjük a hasplasztikát

Egy kis kitérő
Mindjárt elmondjuk, hogy melyik a legjobban utált testrészünk, de álljunk meg előtte egy pillanatra és nézzük meg a listát: a mellek, a hasunk, a szőrzetünk, a karjaink mind olyan területünk, melyet egyébként eltakarunk, vagy el tudunk takarni. Sporttal, vagy esztétikai beavatkozásokkal könnyedén javíthatunk is rajta. A listán elfoglalt helyük tehát inkább az esztétikai gondokat mutat. De akkor mi lehet a legjobban utált? 

1: Ezt utáljuk a legjobban
A legtöbben az arcukra, vagy a popsijukra gondolnak ilyenkor, de egyik sem. Az intim testrészek azok, amiktől a legjobban félünk, mert csak az látja, akit nagyon közel engedünk magunkhoz, és akinek a véleménye valóban sokat számít. A már említett amerikai felmérés szerint szinte minden nő azt szeretné, ha az intim testrésze a lehető legtovább fiatalos, szép, kívánatos maradna. Arra, hogy az intim testrészünk fiatalos, kívánatos maradjon megvannak a megfelelő szépészeti beavatkozások: kisajak plasztika, szeméremdomb korrekció, vagy akár egy műtét nélküli intim lézeres kezelés látványos eredményekre képes, és ezzel azonnal visszaadja a nők önbizalmát.    

Ha bármelyik testrészével elégedetlen, kérjen időpontot, szeretettel várjuk egy ingyenes plasztika konzultációra. 

HASPLASZTIKA INTIMPLASZTIKA MELLFEVARRÁS  MELLPLASZTIKA MELLKISEBBÍTÉS MELLNAGYOBBÍTÁS  LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS INTIM LÉZERES KEZELÉS

0 Tovább

Szülés után is nőiesen!

Nincs annál csodásabb érzés, mint édesanyává válni, de a szülés – és a velejáró elkerülhetetlen súlygyarapodás, a szülés utáni szoptatás - alaposan megviselheti a melleinket, melyek feszessége csökkenhet, alakja megváltozhat. A változás zavart okozhat a nőiességünkben, állandó önbizalomhiányhoz vezethet. Szerencsére több megoldás is létezik, mellyel visszanyerhetjük a nőiességünket és az önbizalmunkat. 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

Így változik a mellünk szülés után

Egy anyuka így írja le a változásokat: ”Először úgy éreztem, mintha lassan nőtt volna a mellem. Aztán hirtelen felgyorsult minden, egyre nagyobb méretű melltartókra volt szükségem. Talán az volt a legmegdöbbentőbb, amikor – akkor úgy gondoltam – egyetlen éjszaka alatt kettő számot nőttek a melleim, amik így már olyan hatalmasok voltak, hogy hátfájást is okoztak. Persze a férjemnek nagyon tetszett ez a változás. A szoptatás után – bár megpróbáltam felkészülni arra, ami következni fog – a melleim alakja és a rugalmassága is döbbenetesen megváltozott. Azonnal jelentősen csökkent az önbizalmam, úgy éreztem, hogy kevésbé vagyok nő. Szükségem volt valamilyen megoldásra.”

Akkor minden örökre megváltozott?

A melleink funkciója – átmenetileg – megváltozik szülés előtt és után, mert a szoptatásra készülnek fel. Az egészben az a legnehezebb, hogy nem tudjuk előre, hogy a várandósság és a szoptatás milyen hatást vált ki a melleinkből, ráadásul semmiféle ráhatásunk nincs a folyamatra. Ha szerencsénk van, akkor a változás elhanyagolható lesz, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor jelentős. A változás hat a lelkünkre is: miközben a nő élvezi az anyaságot, nehezen éli meg az anyasággal együtt járó változásokat. A kérdés az, hogy örökre el kell fogadnunk a változást, vagy tehetünk ellene valamit?

A nőiesség szimbóluma

A történelem során számtalanszor bebizonyosodott az, hogy a mell a nőiesség szimbóluma: a barlangrajzoktól a festményeken át a modern fényképészetig megfigyelhető, hogy a hölgyek dekoltázsa mindig kiemelt figyelmet kapott. Azt is tudjuk, hogy azok, akik elégedettek a melleikkel (az alakjával, a formájával, a méretével és a szimmetriájával) minden esetben magabiztosabbak, mint azok, akik nem. Fontos, hogy a szülés után elvesztett önbizalmat minél hamarabb visszaszerezzük. Erre több megoldás is van. 

Nőiesség, szülés után is

Felmérések bizonyítják azt, hogy a nők egyik legnagyobb félelme az, hogy mennyire maradnak nőiesek a melleik, mennyire változnak meg, mi fog velük történni, mennyit veszítenek majd a rugalmasságukból, és milyen mértékben fognak majd lógni a szülés és a szoptatás után. Megoldás lehet a problémára a mellfelvarrás, mert gyors, látványos és azonnali önbizalomnövelő hatása van. Egy plasztikai műtét után ismét telt, feszes, rugalmas lesz a mellünk. 

Elképzelhető, hogy a mellfelvarrás önmagában nem elég. Ilyenkor a kombinált mellplasztika műtét a javasolt, amikor a mellfelvarrás előnyeit egy implantátum behelyezésével is fokozzuk. Ha Ön is elégedetlen a melleivel és szeretné visszakapni az önbizalmát, akkor kérjen konzultációs időpontot! 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

0 Tovább

Szépséggyár szülinapra

Azt gondolnánk, hogy a 40-es korosztály a legérintettebb a plasztikai beavatkozások tekintetében, hiszen ebben a korban már megjelennek az öregedés első jelei. Meglepő módon azonban a tizenéves korosztály számára egyre gyakoribb a különböző plasztikai beavatkozások ajándékozása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

Világszerte és hazánkban is rohamosan nő a plasztikai beavatkozások száma. Azt gondolnánk, hogy a legpotenciálisabb célcsoport a 40 év felettiek, azonban egyre több szülő ajándékoz szülinapra vagy egyéb alkalmakra plasztikai beavatkozást tizennyolc éves gyermeke számára. Leggyakoribbak a kívánságlistán ebben a korosztályban az ajakfeltöltés, fül-, orr- és mellplasztika. Évről-évre egyre több felnőtt korát betöltő fiatal veti alá magát plasztikai műtétnek. Sok esetben önbizalomhiány vagy egy bálványozott sztárra való hasonlítani akarás az oka a szépészeti beavatkozásnak.

Arra viszont figyelni kell, hogy a fiatalok alaposan gondolják meg a beavatkozást, hogy ne bánják meg később, illetve ne váljanak függővé a plasztikai beavatkozások irányába.

A plasztikai beavatkozások hazánkban és a legtöbb országban is 18 éves kortól végezhetők el, bár lehetnek ritka, kivételes esetek, mint például az elálló fülek korrekciója, amit biztonságosan el lehet végezni tinédzserkorban is. Mellplasztikai beavatkozást viszont a legtöbb esetben 21 éves kor felett végeznek, amikor már kialakult a mell végleges formája. Hazai szakemberek ilyen fiatal korban nem szívesen végeznek el plasztikai beavatkozást, ha mégis, akkor is csak többszöri átbeszélés és megfontolás után.

Pszichológusok is megerősítették, hogy a szépészeti beavatkozások világszerte egyre elterjedtebbek, és nem feltétlenül a másik nemnek való tetszeni akarás céljából, hanem sok esetben identitászavar miatt.

Pszichológusok azt javasolják, hogy minden szépészeti beavatkozás előtt tanácsos kikérni hozzáértő szakember véleményét. Természetesen léteznek indokolt esetek, egy túlzottan elálló fül, vagy zavaró horgas orr, megereszkedett vagy túl kicsi mellek, melyek korrigálását követően elfogadóbb lesz az ember magával szemben.

Összességében, mielőtt bárki plasztikai beavatkozás alá vetné magát, gondolja át alaposan. Tényleg érdemes mérlegelni, főleg míg a testünk fejlődés alatt áll, hogy mennyire szükségszerű az adott beavatkozás, amit szeretnénk. A legfontosabb mindenkinek saját maga elfogadása és a testi-lelki összhang kialakítása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

0 Tovább

Amit biztosan nem tudtál a plasztikáról

A plasztikai beavatkozások és a különböző esztétikai kezelések egyre elterjedtebbek napjainkban. Már nem csak a közép korosztály, hanem a fiatalok is gyakori látogatók, ők is egyre gyakrabban veszik igénybe a különböző szolgáltatásokat. Sokunkban felmerülnek tévhitek a plasztikáztatással kapcsolatban, nézzük meg ezeket közelebbről!

saját zsírral való feltöltés szem alatti karikák orrplasztika arcplasztika ráncfeltöltés mellplasztika hasplasztika zsírleszívás

1. Természetesen akarok megöregedni, nem nekem való a plasztika

Sok nő hangoztatja ezt, közben kozmetikai termékekre havonta elköltenek rengeteg pénzt. Sokan hisznek még a gőzölés-masszázs-arcpakolás kombinációban, ezek azonban egy bizonyos életkor után már nem nyújtanak látványos és hosszútávú változást.

2. A plasztikai beavatkozások végeredménye soha nem lesz természetes

Valóban rengeteg olyan hírt látunk az interneten, vagy akár a bulvárlapok címoldalain, amikor extrém plasztikafüggő sztárok félresikerült és túlzásba vitt plasztikai műtét sorozatait mutatják. Ezekben az esetekben sem beszélhetünk műhibákról, és nem is a plasztikai sebész szakmai hozzá nem értése áll mögötte. Ezek az emberek így elégedettek magukkal, és e mögött mindig komoly pszichológiai problémák rejlenek. Mivel az emberek lépten-nyomon az ilyen esetekbe botlanak a médián keresztül, emiatt kialakulhat bennük az a tévhit, hogy a plasztikai beavatkozások eredménye minden esetben túlzó lesz.

3. A plasztikai sebészek mindig vágnak

Napjainkban a modern technikának köszönhetően már a plasztikai beavatkozások többségénél nincs szükség sok esetben vágásra, sőt altatásra sem. Még vágás nélküli orrplasztika is létezik, a beavatkozás során hiarulonsav befecskendezésével, hosszú felépülési idő és fájdalom nélkül kap új formát az orr. A ráncfelvarrás mellett ráncfeltöltéssel is szép és gyors eredményt lehet elérni, igaz ez bizonyos életkor után nem nyújt tartós, csak átmeneti megoldást.

4. Arcfeltöltés? Ahhoz azért már elég öregnek kell lenni

Érdemes időben felvenni a ráncok elleni harcot. Ázsiában, de Európában is gyakran már 18 évesen igénybe veszik az arcformázást, hialuronsavas vagy saját zsírral való arcfeltöltést kérve, ezzel megelőzve a ráncok kialakulását.

5. Mai fiatalok és a plasztikai műtétek

Sokkoló gondolatnak tűnik első pillanatra, ha egy fiatal már 18 éves korában elkezdi a ráncok elleni küzdelmet és a megelőzésre fekteti a hangsúlyt, de szakemberek szerint a világban óriási változás történt az elmúlt években a plasztikai beavatkozások megítélése terén. Sok esetben a huszonévesek már átestek egy, de akár több beavatkozáson, míg a mai negyvenes korosztály inkább fél tőlük. Elsősorban a szem alatti karikáktól akarnak megszabadulni, ami a legtöbb esetben genetikai eredetű, a második legnépszerűbb beavatkozás az ajakfeltöltés hialuronsavval, a harmadik pedig az orrplasztika és a mellplasztika.

6. Ha az ember elkezdi, soha nem hagyhatja abba

Amennyiben az önértékelésünk rendben van, ez nem fordul elő, de vannak olyan esetek, amikor túlzásokba esnek ez tény. Vannak olyan típusú beavatkozások, amikre rendszeresen érdemes visszajárni, ilyenek a felszívódó anyaggal történő kezelések, mint a botox, hialuronsavas ránctalanítás, vagy a saját zsírral való arcfeltöltés, de a rendszeresség nem egyenlő a túlzásba vitellel.

7. A beavatkozásokat nem lehet megfizetni

Amikor plasztikai beavatkozásokról esik szó, mindig ott lebeg körülötte az elérhetetlen luxus felhője is. Érdemes mérlegelni mennyit költünk kozmetikai termékekre havonta és mennyibe kerül egy esztétikai arckezelés és beavatkozás.

8. Ez olyan nőcis dolog. Egy férfi nem megy ilyen helyre

Az igazság az, hogy egyre több a férfi páciens. Világszerte a férfi páciensek száma meghaladja a 20%-ot és ez a szám növekszik. Elsősorban arcfeltöltés és orrplasztika iránt érdeklődnek az erősebb nem tagjai, de egyre népszerűbb a zsírleszívás és a hasplasztika is.

0 Tovább

Veszélyesebb a túlsúlyosak plasztikai műtéte

2002 és 2006 között Martin A. Makary és munkatársai  felmérést végeztek, hogy a túlsúly mennyire befolyásolja a mellplasztikára készülők gyógyulási esélyeit és a szövődmények kialakulását. Amerikában hét államban végzett mellplasztikai beavatkozások eredményeit vizsgálták, melynek során a testsúly és a szövődmények gyakoriságának arányára lettek figyelmesek.

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészet

A testtömeg-index a páciensek 4%-ának 30-nál magasabb volt, ami már a kövér kategóriát jelenti. A vizsgálatban 2403 túlsúlyos hölgyet regisztráltak, akik közül 81% mellkisebbítésen esett át, a többiek mellnagyobbítás vagy alakkorekció miatt fordultak plasztikai sebészhez.

A vizsgálatban résztvevők plasztikai műtéti eredményeit, több mint 6000 normál testsúlyú páciens adataival vetették össze. Ugyanazon műtéti beavatkozást követően a normál testsúlyú műtöttek körében 2,2%-ban fordultak elő szövődmények, míg ez a szám a túlsúlyosak esetében elérte a 18,3%-ot. A túlsúlyos hölgyek kebelműtétje szövődmények szempontjából majdnem 12-szer kockázatosabb, melyek közül a leggyakrabban gyulladás, bakteriális fertőzés és vérzés fordul elő - derült ki a részletes statisztikai értékelésből.

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészetA kutatás kapcsán megkérdeztük mi is Intézetünk plasztikai sebészét, dr. Molnárt az ezzel kapcsolatos tapasztalatáról és a gyakoribb szövődmények kialakulásának okairól: „A túlsúly az esztétikai műtétek szempontjából egyrészt esztétikai kockázatot jelent, másrészt egészségügyi kockázatot is. A nem optimálisnak tartott súly esetén elvégzett műtétek esztétikai kockázata az, hogy ha valaki műtét után erőteljes fogyókúrába kezd, akkor a plasztikai műtét során kialakított forma és nagyság (pl. mell, vagy törzs) már nem lesz arányos a testhez képest. A fogyás miatt a bőr alatti zsírszövet egy része eltűnik, bőrfelesleg alakulhat ki, emiatt az adott rész meglóg, nem lesz esztétikus. Hasonlóan további hízás esetén is, ilyenkor a plasztikai beavatkozás során kialakított forma, alak túl nagy lesz, mert további zsírszövet rakódik le. A túlsúlyosak egészségügyi kockázata a szív- és vérkeringési rendszerre vonatkozó kockázatot jelenti, nő az esély a mélyvénás trombózisra és a tüdőembóliára. Hasonlóan nagy esélye van a fertőzésnek is, mivel nagyobb szövetrészek gyulladhatnak be egyszerre. Nekünk is vannak tapasztalataink a túlsúlyos páciensekkel kapcsolatban. Így felkészülve a fokozottabb kockázatokra, több elővigyázatosságot írunk elő. Természetesen a cél az optimális testsúly elérése esetén történő műtét.”

plasztikai sebész plasztikai műtét mellplasztika mellnagyobbítás mellkisebbítés alakkorekció törzsplasztika mell túlsúly plasztikai beavatkozás plasztikai sebészetMellplasztikára vagy bármilyen plasztikai beavatkozásra készülő hölgyeknél és uraknál, mind a páciens, mind a plasztikai sebész közös érdeke, hogy a túlsúlyból fakadó magasabb kockázatot átbeszéljék és amennyiben lehet a lehető legkisebbre csökkentsék azt.

0 Tovább
«
12

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />