Nincs annál csodásabb érzés, mint édesanyává válni, de a szülés – és a velejáró elkerülhetetlen súlygyarapodás, a szülés utáni szoptatás - alaposan megviselheti a melleinket, melyek feszessége csökkenhet, alakja megváltozhat. A változás zavart okozhat a nőiességünkben, állandó önbizalomhiányhoz vezethet. Szerencsére több megoldás is létezik, mellyel visszanyerhetjük a nőiességünket és az önbizalmunkat. 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

Így változik a mellünk szülés után

Egy anyuka így írja le a változásokat: ”Először úgy éreztem, mintha lassan nőtt volna a mellem. Aztán hirtelen felgyorsult minden, egyre nagyobb méretű melltartókra volt szükségem. Talán az volt a legmegdöbbentőbb, amikor – akkor úgy gondoltam – egyetlen éjszaka alatt kettő számot nőttek a melleim, amik így már olyan hatalmasok voltak, hogy hátfájást is okoztak. Persze a férjemnek nagyon tetszett ez a változás. A szoptatás után – bár megpróbáltam felkészülni arra, ami következni fog – a melleim alakja és a rugalmassága is döbbenetesen megváltozott. Azonnal jelentősen csökkent az önbizalmam, úgy éreztem, hogy kevésbé vagyok nő. Szükségem volt valamilyen megoldásra.”

Akkor minden örökre megváltozott?

A melleink funkciója – átmenetileg – megváltozik szülés előtt és után, mert a szoptatásra készülnek fel. Az egészben az a legnehezebb, hogy nem tudjuk előre, hogy a várandósság és a szoptatás milyen hatást vált ki a melleinkből, ráadásul semmiféle ráhatásunk nincs a folyamatra. Ha szerencsénk van, akkor a változás elhanyagolható lesz, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor jelentős. A változás hat a lelkünkre is: miközben a nő élvezi az anyaságot, nehezen éli meg az anyasággal együtt járó változásokat. A kérdés az, hogy örökre el kell fogadnunk a változást, vagy tehetünk ellene valamit?

A nőiesség szimbóluma

A történelem során számtalanszor bebizonyosodott az, hogy a mell a nőiesség szimbóluma: a barlangrajzoktól a festményeken át a modern fényképészetig megfigyelhető, hogy a hölgyek dekoltázsa mindig kiemelt figyelmet kapott. Azt is tudjuk, hogy azok, akik elégedettek a melleikkel (az alakjával, a formájával, a méretével és a szimmetriájával) minden esetben magabiztosabbak, mint azok, akik nem. Fontos, hogy a szülés után elvesztett önbizalmat minél hamarabb visszaszerezzük. Erre több megoldás is van. 

Nőiesség, szülés után is

Felmérések bizonyítják azt, hogy a nők egyik legnagyobb félelme az, hogy mennyire maradnak nőiesek a melleik, mennyire változnak meg, mi fog velük történni, mennyit veszítenek majd a rugalmasságukból, és milyen mértékben fognak majd lógni a szülés és a szoptatás után. Megoldás lehet a problémára a mellfelvarrás, mert gyors, látványos és azonnali önbizalomnövelő hatása van. Egy plasztikai műtét után ismét telt, feszes, rugalmas lesz a mellünk. 

Elképzelhető, hogy a mellfelvarrás önmagában nem elég. Ilyenkor a kombinált mellplasztika műtét a javasolt, amikor a mellfelvarrás előnyeit egy implantátum behelyezésével is fokozzuk. Ha Ön is elégedetlen a melleivel és szeretné visszakapni az önbizalmát, akkor kérjen konzultációs időpontot! 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés