Gondolná, hogy a legtöbb növény, zöldség, gyümölcs formáját figyelembe véve célirányos öngyógyítást végezhetünk? Ugyanis vannak közöttük olyanok, amik kifejezetten azokat a szerveket erősítik, melyekre formailag is hasonlítanak.

szem mell fül betegség gyógynövény egészség

Vesebab

A vesebab, másnéven vörösbab igen gazdag fehérjében és rostokban és főleg vese problémákkal küzdők részére javasolt a fogyasztása. Mindemellett koleszterincsökkentő hatása is van és megakadályozza a vércukorszint étkezés utáni gyors emelkedését, és nagyon jó méregtelenítő hatással is rendelkezik.

Dió

A diónak pontosan olyan alakja van, mint az agyvelőnek, és már tudományosan is alátámasztott tény, hogy rendszeres fogyasztása jó hatással van az agyműködésre. Nagyfokú szellemi igénybevétel esetén, együnk naponta legalább egy marékkal ebből a csonthéjas gyümölcsből. Torokgyulladásra, reuma és idegpanaszok ellen teát is készíthetünk belőle, illetve a belőle készített főzettel gyomor- és bélhurut problémánkat is orvosolhatjuk.

Gyömbér

A gyömbér az egyik leghatékonyabb emésztést segítő fűszer- és gyógynövény. Már évezredek óta használják a gyomor megnyugtatására és hányinger ellen is. Étvágyjavítóként is bevethetjük, illetve a gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító.

Sárgarépa

A sárgarépa formája és a mintázata is feltűnően hasonlít a szemére. Ha megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, valóban javíthatunk látásunk minőségén. Továbbá vízhajtó hatással is rendelkezik, elősegíti a hulladékanyagok kiürülését a szervezetből és emellett még a nyári barnaságunkat is meghosszabbíthatjuk vele.

Édesburgonya

Az édesburgonya rendszeres fogyasztása segít egyensúlyban tartani a szervezet vércukorszintjét, megelőzve ezzel a cukorbetegség kialakulását. Ezen kívül szénhidrátban és béta karotinban gazdag, sok C-vitamint és fehérjét tartalmaz.

Gomba

Egy szelet gomba pontosan ugyanúgy néz ki, mint a fül. Mivel a gombák D-vitamint tartalmaznak, ami jó hatással van testünk minden csontjára, még a fülben lévőkre is, ezáltal azok sokkal hatékonyabban közvetítik a hangot az agynak.

Citrusfélék

A citrom, narancs és grépfrút magas C-vitamin tartalmuknak és antioxidáns hatásuknak köszönhetően segítenek a daganatos betegségek megelőzésében. Szerepet játszanak a mell feszességének megtartásában is. Többek közt gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásuk miatt is hasznos fogyasztani őket.

Szőlő

A szőlőszem húsa és magja egyaránt tartalmaz olyan anyagokat, amelyek jót tesznek a szívnek és az érrendszernek, ezen kívül pedig rendkívül fokozza a szervezet ellenálló erejét, így lábadozó betegeknek nagy segítség lehet a gyorsabb gyógyulásban.

Avokádó

Az avokádó nem csak a hormonszintet szabályozza, segít a méhnyakrák megelőzésében, de még a terhesség alatt felkúszni akaró kilókat is megakadályozza, segít csökkenteni a koleszterinszintet, és reumatikus fájdalmak kezelésében is hatásos.

Rebarbara

Magas nátriumtartalma miatt képes erősíteni a csontokat, ezért gyenge csontozatúaknak gyakran ajánlják a fogyasztását. A rebarbarán kívül a kínai kel is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, tehát fogyasszuk bátran étrendünk részeként.

Amint látjuk, érdemes körbe nézni a természet kincsei között, hisz nagy eséllyel megtalálhatjuk az orvosságot a problémánkra, kedvezőtlen mellékhatások nélkül. Természetesen baj esetén keressük fel orvosunkat is!