Kevesen mernek nyíltan beszélni az intim problémájukról. Most három hölgy vállalta, hogy elmondja a tapasztalatait, ezzel is segítve a hasonló problémákkal küzdő hölgyeket.

intim lézeres kezelés intim lézer inkontinencia hüvelyszárazság vizelettartási probléma

Szerencsére már nem csak műtéti eljárásokban gondolkodhatunk az intim területek problémái esetében sem, hanem megoldásként rendelkezésre áll az intim lézeres kezelés is. Azonban sokan nem ismerik még, hogy milyen problémákra és hogyan nyújt megoldást. Segítségképp pár rövid történetet mutatunk be azon nőkről, akiknek megváltoztatta az életét az intim lézeres kezelés.

Tímea (47 éves) évekig szenvedett hüvelyszárazság problémával, ami már lelki gondokat is okozott nála. A probléma megszűntetésére használt már kúpokat, krémeket, de ezek csak rövid távú enyhülést nyújtottak. Nem érezte magát teljes értékű nőnek, elvesztette az önbizalmát, szexuális élete is megromlott párjával. Nőgyógyászától miután nem kapott végleges megoldásra tanácsot, saját maga kezdett el kutakodni és rátalált az intim lézeres kezelésre.

„Három intim lézeres kezelésen vagyok túl, és az életem teljesen megváltozott. Úgy érzem, szinte megfiatalodott a testem és a lelkem is. Visszakaptam az önbizalmam.” - mesélte Tímea.

Máriának (55 éves) vizelettartási problémája volt, oly mértékű, hogy két saroknyira sem mert elindulni. Urológusa háló beültetését javasolta műtéti úton a problémájára. Mária mivel tartott a beavatkozás komplikációitól, inkább a lézeres kezelés mellett döntött, ami nem műtéti eljárás. A második kezelés után érezte azt, hogy ki mert menni az utcára félelem nélkül, érezte, hogy koordinálni tudja a testét.

„Még féltem, hogy minden visszatér, kértem a harmadik kezelést is. Elmondom, hogy ez egy csoda. Nem fájt a harmadik sem, bár éreztem, hogy ez volt a legerősebb. Az orvos azt is elmondta, hogy folyamatosan emelkedő energiával kezelt meg. Az orvos azt mondta, hogy másfél év múlva egy megerősítő kezelést csinál.” - árulta le Mária.

Noémi (32 éves), a második gyermeke megszületése után szembesült a hüvelyi kellemetlenségekkel. Hüvelyét tágnak érezte, így a szexuális életük nem volt komfortos párjával. Noéminak is műtéti eljárást ajánlott nőgyógyásza, de mivel ő még szeretett volna szülni a lézeres kezelést választotta helyette.

„A lézeres hüvelyszűkítés után nyugodtan lehet valaki terhes. Ez a kezelés nem hegesít, nincsenek varratok. A legjobban a katéterezést utáltam volna a műtétnél, és hogy 1 hétig a kórházban kellett volna feküdni. A kicsi mellett ezt nem lehet. Hát az hihetetlen, hogy ez nem fájt. Azt is mondta az orvosom, hogy két kezelés elég lesz, de jöjjek kontrollra. A kontrollon a férjem megölelte a dokit.” - emlékszik vissza Noémi.

Intézetünk nőgyógyász-endokrinológusa, Dr. Balogh Illés a következőket nyilatkozta az intim lézeres beavatkozásról:

"Az addig szürkés árnyalatú, elsimult, feszülő nyálkahártya rózsaszínné válik, de nemcsak a színe, hanem az állaga is megváltozik. Megszűnik a hüvelyszárazság, nem fájdalmas a párkapcsolat. A fertőzéseknek ellenálló lesz a szövet. A lézeres kezelés hatására a kötőszövet változik, új sejtek áramlanak a kezelt területre, ez magával hozza a vérellátás javulását, kollagén termelődik, és a hüvely rugalmassága nagymértékben megnő. Az átmérő csökken, megszűnik a tágasságból adódó probléma, a párkapcsolat átalakul. A panaszok korosztályonként eltérőek. A fő panasz alapján tervezzük meg a kezelést, a legtöbb energiát az elvárt javulás területére irányítjuk. A kezelés fájdalmatlan, mintegy 15 percet vesz igénybe. Utána a páciens folytathatja mindennapi tevékenységét, nem esik ki a napi ritmusból. Általában 2-3 kezelés elegendő a kívánt hatás érdekében; néha, idősebb betegeknél előkészítő, kisebb energiájú előkezelésre kerül sor. A módszer mintegy 4 éves, azt tudjuk, hogy azon időtartamon belül nem újul ki, ennek ellenére másfél évente egy alkalommal fenntartó vagy emlékeztető kezelést javaslunk.”  

Ahogy látjuk különböző intim problémákra nyújt megoldást minden korosztálynak az intim lézeres kezelés, úgy mint inkontinencia (vizelettartási probléma), hüvelyszűkítés, hüvelyszárazság. Ráadásul fájdalommentesen, biztonságosan és tartós eredménnyel. Az intim lézeres kezelés elérhető Intézetünkben is, időpont igény esetén várjuk jelentkezését!

intim lézeres kezelés intim lézer inkontinencia hüvelyszárazság vizelettartási probléma