Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szelfik miatt több a plasztikai műtét

Érdekes felmérést végzett az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (Amerikai Arcplasztikai és Helyreállító Sebészeti Akadémia). A közösségi oldalakon a szelfik olyan népszerűek lettek, hogy sokan a lájkok száma miatt fordulnak plasztikai sebészhez és kérik segítségüket abban, hogy elégedettek lehessenek imidzsükkel.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyász

Az Egyesült Államokban a szelfimániának köszönhetően 2012 és 2013 között 10%-kal nőtt az orrműtétek száma, 7%-kal a hajbeültetés, továbbá 6%-kal a szemhéjplasztika.

Dr. Sam Rizk a Manhattanben dolgozó plasztikai sebész az utóbbi években azt tapasztalta, hogy egyre több az olyan páciens, aki úgy érkezik a konzultációra, hogy telefon segítségével készített egy önarcképet és azon mutatják meg, hogy min szeretnének változtatni az arcukon. Azonban Dr. Rizk a szelfiket mutogató páciensei jelentős részét hazaküldi, mert a valóságban nem úgy néznek ki, mint ezeken a fényképeken, mivel az apró szelfikamerák többségében jellegzetesen torz fotókat készítenek.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyászA felmérés szerint egyre több tizen-, és huszonéves szeretné átszabatni az arcát, ez az új őrület leginkább ezt a korosztályt érinti. A megkérdezett plasztikai sebészek azt mondták, hogy feltűnően sok harminc év alatti páciens keresi fel őket, akik nincsenek megelégedve az arcukkal. Ami azt mutatja, hogy a Facebook, az Instagram és egyéb közösségi oldalak túlzott használata nem tesz jót a fiatalok önértékelésének. Sőt az esetek többségében indokolatlanul fordulnak plasztikai sebészhez.

Ebben a generációban sokan testképzavarral küzdenek és szinte semmitől sem riadnak vissza, hogy a legtrendibbnek mutassák magukat. A témához kapcsolódóan az Elle riportja újabb megdöbbentő esetekre mutatott rá. Egyre több az olyan fiatal menyasszony, aki kézfelvarrásra adja a fejét csak azért, hogy a közösségi oldalon megfelelő módon csillogtathassák a szép, új jegyűrűiket. Dr. Ariel Ostad New Yorki bőrgyógyász azt tapasztalta praxisában, hogy 40%-kal nőtt az ilyen jellegű beavatkozás száma, mióta megjelentek a közösségi oldalak.

A megfelelési vágy mindig abból fakad, ha bizonytalanok vagyunk magunkban, nem fogadjuk el magunkat. A közösségi oldalak ne tévesszenek meg bennünket, hiszen a virtuális világ mögé könnyű elbújni, mindenki azt mond és mutat magáról, amit csak akar. Törekedjünk a harmóniára, a lelki egyensúlyra, ne hagyjuk magunkat torz irányba befolyásolni.

0 Tovább

Árpa Attila speciális kezeléssel fiatalodik

Árpa Attila színész-producer szeretné még hosszú ideig megőrizni sármos külsejét, ennek érdekében pedig egészen messzire képes elmenni. Sok férfi pályatársával ellentétben vállalja, hogy hajbeültetésen esett át. Most egy újabb szépészeti beavatkozást próbált ki.

dermaroller dermafix arcfiatalítás plasztikai műtét kollagén bőr ránc szépészeti beavatkozás hajbeültetés

Színészként folyamatos reflektorfényben állva mindig tökéletes formában kell, hogy legyen. A hajbeültetésre elsősorban nem is hiúsági kérdés miatt kerített sort, hanem mert észrevette, hogy elkezdett ritkulni a haja, az ügynöke pedig jelezte, hogy jó lenne ez ellen tenni valamit. Attila úgy gondolja, hogy semmi baj a plasztikáztatással, ha valaki ettől jobban érzi magát.

„Amit még kipróbáltam, az a dermarolleres kezelés, egy apró, tűkkel borított eszközzel kollagént juttatnak a bőrbe, és el kell, hogy mondjam, abszolút működik!” – közölte Árpa Attila.

Pontosítva Attila megfogalmazását a dermarolleres kezelés során kollagént nem juttatnak a bőrbe, hanem a kezelés serkenti a bőr természetes kollagén termelését.

Mindenesetre örülünk, hogy Attilánál is bizonyította hatását az eljárás. Bár Attila arcfiatalítását nem orvosaink végezték, Intézetünkben is lehetőségük van a szépülni vágyóknak igénybe venni egy modern dermarolleres eljárást, a klinikailag bizonyított dermafix kezelést. A dermafix eljárás beindítja a kollagén és elasztin termelést a bőr természetes sebgyógyulási folyamatain keresztül, így az arc megfiatalodik, a bőr feszessé válik, a pórusok összehúzódnak, és a ráncok kisimulnak. A különféle arcfiatalító kezelések azért oly népszerűek, mert műtéti beavatkozás nélkül adják vissza a bőr fiatalos megjelenését és évekkel kitolják a plasztikai műtétek szükségességét.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />