Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A híres Insta sztár a hámlasztásra esküszik

Nagyon bosszantóak tudnak lenni a pattanások az arcbőrön. Te mit tennél meg, hogy megszabadulj a pattanásaidtól, vagy az utánuk maradt hegektől? Maeve Madden blogger szintén szenvedett tőlük, ezért elment egy speciális kezelésre, majd megosztotta követőivel a tapasztalatait és a végeredményt.

0 Tovább

Anyajegy elváltozása: mikor alakulhat ki bőrrák?

Bár mindannyian rendelkezünk anyajegyekkel, azonban csak kevesen járnak rendszeres szűrésre, pedig a legtöbb betegség esetén a gyógyulás esélye a korai felismeréstől függ, ezért érdemes időben bőrgyógyászhoz fordulni. Most az anyajegy elváltozásaira, a bőrrák kialakulására szeretnénk felhívni a figyelmet!

anyajegy bőrgyógyászati szűrővizsgálat anyajegy eltávolítás bőrgyógyászat  bőrrák melanoma anyajegyszűrés

Az anyajegyek mérete, formája és színe változatos, sima vagy egyenetlen felületűek. Az ún. atípusos anyajegy általában nagyobb, mint a hagyományos anyajegy és a határa lehet szabálytalan vagy homályos. Színük terjedhet a rózsaszíntől a sötét barnáig; néha a központjuk sötétebb. Lehet lapos, de az is előfordulhat, hogy egy részük eltérő. Az atípusos anyajegyekből könnyen bőrrák fejlődhet ki, családi hajlamként öröklődhetnek, ezért fokozott önvizsgálatot és orvosi felügyeletet igényelnek.

A bőrrák, vagyis a melanoma malignum többnyire meglévő anyajegyből alakul ki, így minél több valakin az anyajegy, vagy ha azok szabálytalan alakúak, annál nagyobb a kockázat is. Sajnos náluk akár 15-ször nagyobb lehet a bőrrák kialakulásának a kockázata. Azok is nagyobb veszélyben vannak, akiknek szűk családi körében előfordult a betegség, illetve a fehérbőrű, szeplős, szőke vagy vörös hajú emberek szintén veszélyeztetettek. A betegség kialakulása szempontjából a napsugárzás a legfontosabb kockázati tényező, főként akkor, ha gyakran előfordul komolyabb, akár hólyagos leégés. Az egészséges anyajegy és a melanoma gyakrabban fordul elő a közvetlen napsugárzásnak kitett területeken, míg az atípusos anyajegy a ruhával fedett testrészeken jelenik meg sűrűbben.

Fontos, hogy figyeljünk anyajegyeink méretének, színének és formájának megváltozására:

Ha nem egyenletesen kerek vagy ovális foltokat tapasztalunk, vagy ha az anyajegy határa elmosódott körvonalú, illetve ha az anyajegy színe több tónusú, mindenképp forduljunk bőrgyógyászhoz! Az 5 milliméternél nagyobb anyajegyeket rendszeresen ellenőriztessük szakorvossal. Ha valamelyik anyajegy megsérül, viszket, fáj, begyullad, nedvezik, vérzik, vagy a fentiek közül bármilyen változás történne, javasolt a bőrgyógyász azonnali felkeresése.

Ha csak kevés anyajegyünk van, akkor évente egyszer elég szűrésre menni. Amennyiben több anyajegyünk van, és köztük több szabálytalan (atípusos), illetve ha valaki a fokozottabb rizikó csoportba tartozik, akkor félévente, negyedévente érdemes felkeresni a bőrgyógyászatot. A nyári napozás után mindenképp ellenőriztessük az anyajegyeket!

Az orvosi vizit során a bőrgyógyász az egész testen előforduló valamennyi anyajegyet átvizsgálja ún. dermatoszkóppal, mellyel könnyen észrevehetőek a veszélyes elváltozások. Az anyajegyekről készült fotók segítségével a következő kontrollvizsgálat során megállapítható, hogy változott-e vagy sem. Azt, hogy az anyajegy valóban rosszindulatú-e, csak eltávolítása és a belőle vett szövetminta vizsgálat (biopszia) után lehet biztosan megállapítani.

Ha a bőrrákot korai stádiumban felfedezik, akkor a páciens gyógyulási esélyei majdnem 100%-osak. Az anyajegyek dermatoszkópos vizsgálatára a Budapest Plasztikai Intézetben is lehetőség van. Forduljon bizalommal tapasztalt bőrgyógyászainkhoz!

anyajegy bőrgyógyászati szűrővizsgálat anyajegy eltávolítás bőrgyógyászat  bőrrák melanoma anyajegyszűrés

0 Tovább

Az őszi bőrápolás szabályai

A nyár elmúltával megváltozik a természet, bőrünk is más ápolást igényel az ősz beköszöntével. Több tápláló anyagra van szüksége és óvni kell a hűvösebb időjárás viszontagságaitól is. Nézzük meg, hogyan tehetünk arcbőrünk szépségéért!

bőr arc dermafix kezelés arcfiatalítás arcápolás dermapen

A hideg évszakban bőrünket a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja, ezért különösen nagy szüksége van a hidratálásra. A legoptimálisabb, ha olyan arc és testápolót választunk, amely vízmegkötő tulajdonságú és vitaminokat tartalmaz. Ezek az összetevők segítenek, hogy a bőr egészséges és rugalmas maradjon. A könnyed nyári arckrémet és testápolót cseréljük zsírosabb és táplálóbb állagúra.

Fontos, hogy megtaláljuk a bőrtípusunknak legmegfelelőbb hidratálót. A zsíros, normál vagy kombinált bőrre az olajmentes, gél alapú termékek ajánlottak, míg a száraz bőr sűrűbb állagú krémeket igényel. A száraz bőr legjobb gyógyírja a természetes, tiszta mandulaolaj. Ahhoz, hogy a bőrünk kellően hidratált legyen azonban nemcsak külsőleg kell ápolni, hanem kellő mennyiségű folyadékot is kell innunk!

A megfelelő hidratálás mellett nagyon fontos az arcradírozás is, hiszen segítségével felgyorsítható a bőr legfelső rétegéről a hámréteg eltávolítása, így felpezsdül a sejtosztódás. A végeredmény sokkal puhább és üdébb, nem mellesleg fiatalosabb arcbőr. Itt szintén fontos a bőrtípusunknak megfelelő termék választása. Amennyiben problémás, pattanásos az arcbőr válasszunk mitesszereltávolító terméket, míg normál bőrre a könnyedebb változatok ajánlatosak. A kozmetikumokban található apró szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket, tisztítják a pórusokat, és hatékonyabbak, mint a hétköznapi tonik, a szennyeződések ellen is. Az arcbőr érzékeny bőre gyengédebb radírt igényel, míg testre nyugodtan lehet erősebb terméket választani. Kéthetente elég egy alkalommal elvégezni az arcradírozást.

Nyáron sok olyan kezelés van, amit nem lehet elvégezni, mert a bőr fényérzékennyé válik. A bőr nyáron amúgy is jobban néz ki, a napfény jó hatásaként ilyenkor kevesebb pattanás jelenik meg az arcon. A nyár elmúltával viszont szüksége van bőrünknek a felfrissülésre, a káros sugarak okozta elváltozások kezelésére, ezért ősszel mindenképpen érdemes ellátogatni egy bőrmegújító kezelésre. A professzionális hámlasztás segít a fakó arcbőrt új életre kelteni, valamint előkészíti a tápláló összetevők hatékonyabb felszívódását.

A szépülni vágyók igénybe vehetik többek között a dermafix kezelést, más néven kollagén indukciós terápia segítségét. A dermafix kezelés olyan klinikailag bizonyított eljárás, mely beindítja a kollagén és elasztin termelést a bőr természetes sebgyógyulási folyamatain keresztül, így az arc megfiatalodik, a bőr feszessé válik, a pórusok összehúzódnak, a ráncok kisimulnak.

bőr arc dermafix kezelés arcfiatalítás arcápolás dermapen

0 Tovább

”Második bőr” a ráncok ellen!

Manapság már szinte elvárásnak számít a fiatalos külső és mindenkinél eljön az a pont, amikor elkezd foglalkozni az idő múlásával. Ebből kifolyólag a szépségipari fejlesztések egyik legfőbb vonulatát a ráncok megszüntetése képviseli.

ránc ráncfeltöltés botox öregedés bőr hyaluronsav

A híres amerikai Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) teljesen új szemszögből közelítette meg ezt a problémát. Szerintük hagyni kéne a bőrt megöregedni, majd ráhúzni egy vékony réteg műbőrt, így a második bőr a ráncok ellen hatásos és fiatalos külsőt biztosítana.

Ebből a felvetésből kiindulva megszületett az új eljárás, hogy a bőrünket ne gátoljuk az öregedésben semmilyen beavatkozással, helyette húzzunk rá egy vékony réteg műbőrt. Ez a találmány egy kétkomponensű, szilikonbázisú polimerekből álló, folyékony anyag. A bőrre való felvitele egyszerű, hasonló a kenőcsökéhez. A rugalmas anyag légáteresztő réteget képez, mely időszakos védelmet nyújt a karon és a szemkörnyéken, valamint elfedi a ráncokat és a bőrt feszessé varázsolja. Megtámasztja a hámréteget és védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásától. Sőt az orvostudomány a későbbiekben a sebgyógyulás és az ekcéma esetén is alkalmazhatja majd a találmányt. Az égési sérülésben szenvedőknek nagy segítséget nyújthat, ugyanis a polimerek megakadályozzák a műbőr alatti bőrrészek összehúzódását.

ránc ráncfeltöltés botox öregedés bőr hyaluronsav

(A kísérleti alany bal oldalon látható szemkörnyékét az új találmány borítja, a másikat viszont nem.)

A Nature Materials tudományos újság honlapján hozták nyilvánosságra felfedezésüket a kutatók. A honlapon csak a megvalósíthatóságot ellenőrző tesztek eredményei jelentek meg. Egyelőre az esetleges mellékhatásokról és a szavatosságról információ nem szerepel, mivel még csak a ráncok eltüntetését vizsgálták.

„A terméket folyékony formában viszik fel használói, majd az anyag rugalmas, légáteresztő filmréteget képez a bőrön.” – mondta Robert Langer, a MIT egyik munkatársa, a tanulmány szerzője.

Mitől hat az arc fiatalosnak és természetesnek? Egyrészt a „második bőr” alig érezhető, a saját bőrt abszolút nem irritálja. Másrészt a szövetnek fiatalos rugalmasságot kölcsönöz, ezáltal megakadályozza a nedvességvesztést. A tanulmányban az is olvasható, hogy sem az időjárási viszonyok, sem a különböző sporttevékenységek sem ártanak a rétegnek.

Ezt a kozmetikai és gyógyászati célra szánt szilikonréteget közel 10 éven át fejlesztette Betty You, a MIT kutatója és orvosi csapata.

A „műbőr” forgalomba hozásának dátuma egyelőre még nem publikus. Viszont addig sem kell csüggedni, ugyanis a ráncok eltüntetésére igénybe lehet venni a már jól bevált Botox injekciót és a hyaluronsavas ráncfeltöltést.

0 Tovább

A szelfik miatt több a plasztikai műtét

Érdekes felmérést végzett az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (Amerikai Arcplasztikai és Helyreállító Sebészeti Akadémia). A közösségi oldalakon a szelfik olyan népszerűek lettek, hogy sokan a lájkok száma miatt fordulnak plasztikai sebészhez és kérik segítségüket abban, hogy elégedettek lehessenek imidzsükkel.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyász

Az Egyesült Államokban a szelfimániának köszönhetően 2012 és 2013 között 10%-kal nőtt az orrműtétek száma, 7%-kal a hajbeültetés, továbbá 6%-kal a szemhéjplasztika.

Dr. Sam Rizk a Manhattanben dolgozó plasztikai sebész az utóbbi években azt tapasztalta, hogy egyre több az olyan páciens, aki úgy érkezik a konzultációra, hogy telefon segítségével készített egy önarcképet és azon mutatják meg, hogy min szeretnének változtatni az arcukon. Azonban Dr. Rizk a szelfiket mutogató páciensei jelentős részét hazaküldi, mert a valóságban nem úgy néznek ki, mint ezeken a fényképeken, mivel az apró szelfikamerák többségében jellegzetesen torz fotókat készítenek.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyászA felmérés szerint egyre több tizen-, és huszonéves szeretné átszabatni az arcát, ez az új őrület leginkább ezt a korosztályt érinti. A megkérdezett plasztikai sebészek azt mondták, hogy feltűnően sok harminc év alatti páciens keresi fel őket, akik nincsenek megelégedve az arcukkal. Ami azt mutatja, hogy a Facebook, az Instagram és egyéb közösségi oldalak túlzott használata nem tesz jót a fiatalok önértékelésének. Sőt az esetek többségében indokolatlanul fordulnak plasztikai sebészhez.

Ebben a generációban sokan testképzavarral küzdenek és szinte semmitől sem riadnak vissza, hogy a legtrendibbnek mutassák magukat. A témához kapcsolódóan az Elle riportja újabb megdöbbentő esetekre mutatott rá. Egyre több az olyan fiatal menyasszony, aki kézfelvarrásra adja a fejét csak azért, hogy a közösségi oldalon megfelelő módon csillogtathassák a szép, új jegyűrűiket. Dr. Ariel Ostad New Yorki bőrgyógyász azt tapasztalta praxisában, hogy 40%-kal nőtt az ilyen jellegű beavatkozás száma, mióta megjelentek a közösségi oldalak.

A megfelelési vágy mindig abból fakad, ha bizonytalanok vagyunk magunkban, nem fogadjuk el magunkat. A közösségi oldalak ne tévesszenek meg bennünket, hiszen a virtuális világ mögé könnyű elbújni, mindenki azt mond és mutat magáról, amit csak akar. Törekedjünk a harmóniára, a lelki egyensúlyra, ne hagyjuk magunkat torz irányba befolyásolni.

0 Tovább
«
12

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />