A mobilfüggők és a túlhajszolt menedzserek jobban teszik, ha vigyáznak, mielőtt még „mobiltelefon arcuk” lesz!

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztika

Ez az állítólagos népbetegség neve, mely akkor alakulhat ki, ha túl sokáig nézzük a telefonunkat vagy a számítógépünk monitorját. Legalábbis ezt állítja néhány brit plasztikai sebész, akik tendenciának vélik az esztétikai problémákat okozó jelenséget.

A brit Woodford Medical Group szakemberei hívták fel a figyelmet arra a problémára, ami miatt egyre többen kérik az állplasztikai beavatkozást. A „mobiltelefon-arcnak” nevezett jelenség okát abban látják, hogy a manapság kialakult munkastílus miatt naphosszat nézzük jellegzetes, előre döntött fejjel a telefonunk vagy számítógépünk monitorját.

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztikaA szakemberek szerint a gond azzal van, ha ezt a természetellenes testtartást akár nap mint nap órákon keresztül is képesek vagyunk fenntartani. Ezzel ugyanis lerövidítjük a nyak izmait, ami növeli a tokára nehezedő gravitációs nyomást. Magyarán a nyak izmai petyhüdté válnak és ez tokásodást okoz – mondta el dr. Mervyn Patterson plasztikai sebész.

Hogy van-e ebben igazság, az egyelőre tudományosan nem bizonyított. Mindenesetre a nyak, az áll és a toka környéke különösen érzékeny terület, hiszen ez a vonal az első, ahol megmutatkoznak az öregedés első jelei.

A brit szakemberek szerint a jövőben egyre több mindenkit fog érinteni a „mobiltelefon arc” problémája, ők ugyanis ezzel magyarázzák az állplasztikai beavatkozásra érkező páciensek rohamos és egyértelmű növekedését.

Szerencsére a plasztikai sebészeknek és a kozmetológusoknak már rengeteg eszköz áll a rendelkezésükre, mellyel megszűntethetik a tokásodás problémáját. Sőt, tornáztatással mi magunk is tehetünk a megelőzésért. Erről a „Tokaformálás mesterfokon” című cikkünkben írtunk bővebben.

Plasztikai sebész zsírleszívással és arcfelvarrással tud segíteni a tokásodás problémánkon. A beavatkozás során zsírleszívással csökkentik a toka zsírszövetét. Amennyiben bőrfelesleggel is rendelkezik a páciens, akkor annak kimetszése is szükséges, ez akár egy alsó arcplasztikával vagy nyakplasztikával kombinálható. A már megnagyobbodott toka kezelésére ez a beavatkozás kínálja a leglátványosabb és leghatékonyabb eredményt.