Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amit biztosan nem tudtál a plasztikáról

A plasztikai beavatkozások és a különböző esztétikai kezelések egyre elterjedtebbek napjainkban. Már nem csak a közép korosztály, hanem a fiatalok is gyakori látogatók, ők is egyre gyakrabban veszik igénybe a különböző szolgáltatásokat. Sokunkban felmerülnek tévhitek a plasztikáztatással kapcsolatban, nézzük meg ezeket közelebbről!

saját zsírral való feltöltés szem alatti karikák orrplasztika arcplasztika ráncfeltöltés mellplasztika hasplasztika zsírleszívás

1. Természetesen akarok megöregedni, nem nekem való a plasztika

Sok nő hangoztatja ezt, közben kozmetikai termékekre havonta elköltenek rengeteg pénzt. Sokan hisznek még a gőzölés-masszázs-arcpakolás kombinációban, ezek azonban egy bizonyos életkor után már nem nyújtanak látványos és hosszútávú változást.

2. A plasztikai beavatkozások végeredménye soha nem lesz természetes

Valóban rengeteg olyan hírt látunk az interneten, vagy akár a bulvárlapok címoldalain, amikor extrém plasztikafüggő sztárok félresikerült és túlzásba vitt plasztikai műtét sorozatait mutatják. Ezekben az esetekben sem beszélhetünk műhibákról, és nem is a plasztikai sebész szakmai hozzá nem értése áll mögötte. Ezek az emberek így elégedettek magukkal, és e mögött mindig komoly pszichológiai problémák rejlenek. Mivel az emberek lépten-nyomon az ilyen esetekbe botlanak a médián keresztül, emiatt kialakulhat bennük az a tévhit, hogy a plasztikai beavatkozások eredménye minden esetben túlzó lesz.

3. A plasztikai sebészek mindig vágnak

Napjainkban a modern technikának köszönhetően már a plasztikai beavatkozások többségénél nincs szükség sok esetben vágásra, sőt altatásra sem. Még vágás nélküli orrplasztika is létezik, a beavatkozás során hiarulonsav befecskendezésével, hosszú felépülési idő és fájdalom nélkül kap új formát az orr. A ráncfelvarrás mellett ráncfeltöltéssel is szép és gyors eredményt lehet elérni, igaz ez bizonyos életkor után nem nyújt tartós, csak átmeneti megoldást.

4. Arcfeltöltés? Ahhoz azért már elég öregnek kell lenni

Érdemes időben felvenni a ráncok elleni harcot. Ázsiában, de Európában is gyakran már 18 évesen igénybe veszik az arcformázást, hialuronsavas vagy saját zsírral való arcfeltöltést kérve, ezzel megelőzve a ráncok kialakulását.

5. Mai fiatalok és a plasztikai műtétek

Sokkoló gondolatnak tűnik első pillanatra, ha egy fiatal már 18 éves korában elkezdi a ráncok elleni küzdelmet és a megelőzésre fekteti a hangsúlyt, de szakemberek szerint a világban óriási változás történt az elmúlt években a plasztikai beavatkozások megítélése terén. Sok esetben a huszonévesek már átestek egy, de akár több beavatkozáson, míg a mai negyvenes korosztály inkább fél tőlük. Elsősorban a szem alatti karikáktól akarnak megszabadulni, ami a legtöbb esetben genetikai eredetű, a második legnépszerűbb beavatkozás az ajakfeltöltés hialuronsavval, a harmadik pedig az orrplasztika és a mellplasztika.

6. Ha az ember elkezdi, soha nem hagyhatja abba

Amennyiben az önértékelésünk rendben van, ez nem fordul elő, de vannak olyan esetek, amikor túlzásokba esnek ez tény. Vannak olyan típusú beavatkozások, amikre rendszeresen érdemes visszajárni, ilyenek a felszívódó anyaggal történő kezelések, mint a botox, hialuronsavas ránctalanítás, vagy a saját zsírral való arcfeltöltés, de a rendszeresség nem egyenlő a túlzásba vitellel.

7. A beavatkozásokat nem lehet megfizetni

Amikor plasztikai beavatkozásokról esik szó, mindig ott lebeg körülötte az elérhetetlen luxus felhője is. Érdemes mérlegelni mennyit költünk kozmetikai termékekre havonta és mennyibe kerül egy esztétikai arckezelés és beavatkozás.

8. Ez olyan nőcis dolog. Egy férfi nem megy ilyen helyre

Az igazság az, hogy egyre több a férfi páciens. Világszerte a férfi páciensek száma meghaladja a 20%-ot és ez a szám növekszik. Elsősorban arcfeltöltés és orrplasztika iránt érdeklődnek az erősebb nem tagjai, de egyre népszerűbb a zsírleszívás és a hasplasztika is.

0 Tovább

„Mobiltelefon arc” lehet az újabb népbetegség?

A mobilfüggők és a túlhajszolt menedzserek jobban teszik, ha vigyáznak, mielőtt még „mobiltelefon arcuk” lesz!

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztika

Ez az állítólagos népbetegség neve, mely akkor alakulhat ki, ha túl sokáig nézzük a telefonunkat vagy a számítógépünk monitorját. Legalábbis ezt állítja néhány brit plasztikai sebész, akik tendenciának vélik az esztétikai problémákat okozó jelenséget.

A brit Woodford Medical Group szakemberei hívták fel a figyelmet arra a problémára, ami miatt egyre többen kérik az állplasztikai beavatkozást. A „mobiltelefon-arcnak” nevezett jelenség okát abban látják, hogy a manapság kialakult munkastílus miatt naphosszat nézzük jellegzetes, előre döntött fejjel a telefonunk vagy számítógépünk monitorját.

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztikaA szakemberek szerint a gond azzal van, ha ezt a természetellenes testtartást akár nap mint nap órákon keresztül is képesek vagyunk fenntartani. Ezzel ugyanis lerövidítjük a nyak izmait, ami növeli a tokára nehezedő gravitációs nyomást. Magyarán a nyak izmai petyhüdté válnak és ez tokásodást okoz – mondta el dr. Mervyn Patterson plasztikai sebész.

Hogy van-e ebben igazság, az egyelőre tudományosan nem bizonyított. Mindenesetre a nyak, az áll és a toka környéke különösen érzékeny terület, hiszen ez a vonal az első, ahol megmutatkoznak az öregedés első jelei.

A brit szakemberek szerint a jövőben egyre több mindenkit fog érinteni a „mobiltelefon arc” problémája, ők ugyanis ezzel magyarázzák az állplasztikai beavatkozásra érkező páciensek rohamos és egyértelmű növekedését.

Szerencsére a plasztikai sebészeknek és a kozmetológusoknak már rengeteg eszköz áll a rendelkezésükre, mellyel megszűntethetik a tokásodás problémáját. Sőt, tornáztatással mi magunk is tehetünk a megelőzésért. Erről a „Tokaformálás mesterfokon” című cikkünkben írtunk bővebben.

Plasztikai sebész zsírleszívással és arcfelvarrással tud segíteni a tokásodás problémánkon. A beavatkozás során zsírleszívással csökkentik a toka zsírszövetét. Amennyiben bőrfelesleggel is rendelkezik a páciens, akkor annak kimetszése is szükséges, ez akár egy alsó arcplasztikával vagy nyakplasztikával kombinálható. A már megnagyobbodott toka kezelésére ez a beavatkozás kínálja a leglátványosabb és leghatékonyabb eredményt.

0 Tovább

Megoldás a szem alatti karikák eltüntetésére

Nekünk nőknek nagyon fontos a vibráló, és igézően fiatalos tekintet. Hiszen a szemünkkel érzelmeket fejezünk ki és csábítunk is vele. Szóval nem mindegy milyen állapotban van. Sminkeléskor is a tekintetünk hangsúlyozása az egyik legfontosabb művelet.

ráncfeltöltés szemhéjplasztika arcplasztika szem alatti karikák hialuronsav

Gyakran alakulnak ki szem alatti sötét karikák a stressz, az egészségtelen táplálkozás, a rossz alvás vagy a természetes öregedési folyamatok hatására. Sokszor smink használatával is nehéz a beesett szemek és a karikák elfedése. Viszont egy enyhe helyi kezelés sokat segíthet a szem környékének ragyogóbbá varázslásában anélkül, hogy ezt a kényes területet komolyabb beavatkozás érné.

A Redensity II. töltőanyaggal való ráncfeltöltés a nem-invazív eljárások közé tartozik, segítségével eltüntethetők a szem alatti sötét karikák, valamint az alsó szemhéjak duzzanatát is enyhíteni lehet vele. Sőt a ráncok halványodnak, a szem környéki és az arcon lévő apró mélyedéseket is ki lehet tölteni vele, így a bőr simább és egyenletesebb tónusú lesz. A Teosyal  stimulálja a kollagén termelést, így a szem alatti vékonyabb bőr rugalmasabbá válik és egészségesebb lesz. Ez a feltöltő anyag hyaluronsavból készül, ami a szervezetben pár hónap alatt felszívódik, ezért utókezelésre szükség van.

A szem alatti sötét karikák töltőanyaggal való kezelése mellett, sokat tehetünk arcunk fiatalosságának megőrzéséért, ha egészséges életmódot folytatunk és egészségesen táplálkozunk.

0 Tovább

A homlokunk elárulja, mennyi idősek vagyunk?

Az ókori civilizációban azt állították, hogy a tenyér vonalai, illetve a homloké nemcsak a múltat, hanem a jövőt is képes megmondani. Na, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a homlokunk vonalai valóban az öregedés folyamatára emlékeztetnek?

szemhéjplasztika arcplasztika homlokplasztika plasztikai sebész nyakplasztika botox ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás plasztikai műtét

Homlokunk valóban elárulja az életkorunkat?

A szarkalábak emlékeztetnek minket azokra a vidám pillanatokra, melyet a családunkkal vagy a barátainkkal osztottunk meg, a szemöldökök közti ráncok azt idézik, amikor órákat görnyedtünk egy könyv felett hunyorítva, míg az idő múlásával megjelenő öregségi foltok az eggyel több csokoládé vagy még egy utolsó ital tanújelei. Azonban, ha az arca és a lelke nincs összhangban egymással, ha kényelmetlenül érzi magát a bőrében, van rá mód, hogy ezen változtasson. Frissítsen és fiatalítson az arcán!

Számos olyan plasztikai sebészeti beavatkozás között válogathat, beleértve a homlok és szemöldök felvarrást, arcplasztikát, nyakplasztikát, melyek feszesítik a megereszkedett bőrt és fiatalos megjelenést biztosítanak. Az arcfiatalítást ráncfeltöltéssel és botox kezeléssel lehet kiegészíteni, hogy javítsa a bőr fényét, struktúráját és megjelenését.

Azonban egyetlen egy műtéti beavatkozásnál sem szabad elfelejteni, hogy a plasztikai sebész sem csodatévő, tehát elvárásainak reálisnak kell maradnia, illetve figyelembe kell venni az eljárás kockázatát és előnyeit egyaránt.

Az arcplasztikai műtétek legtöbbször általános érzéstelenítésben vagy intravénás fájdalomcsillapítás alatt történnek. A plasztikai sebész a bemetszéseket rejtett helyen ejti, mint például a hajas fejbőr vonala mentén vagy a felső szemhéjak áthajlási redőiben. A sebgyógyulás általában 5-10 napot vesz igénybe, ezután vissza lehet térni a mindennapi tevékenységekhez. Amennyiben szükség van rá kozmetikumokkal el lehet fedni a duzzanatokat. A végső gyógyulás több hétbe telik, amire a duzzanatok teljesen eltűnnek és a műtéti hegek elhalványulnak.

Szóval, ha a homloka árulkodna a koráról, akkor sincs semmi probléma, hiszen egy kis segítséggel akár hazudhat is a kronológiai korát illetően és segíthet olyan idősnek tűnni, amennyinek érzi magát!

0 Tovább

A szelfik miatt több a plasztikai műtét

Érdekes felmérést végzett az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (Amerikai Arcplasztikai és Helyreállító Sebészeti Akadémia). A közösségi oldalakon a szelfik olyan népszerűek lettek, hogy sokan a lájkok száma miatt fordulnak plasztikai sebészhez és kérik segítségüket abban, hogy elégedettek lehessenek imidzsükkel.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyász

Az Egyesült Államokban a szelfimániának köszönhetően 2012 és 2013 között 10%-kal nőtt az orrműtétek száma, 7%-kal a hajbeültetés, továbbá 6%-kal a szemhéjplasztika.

Dr. Sam Rizk a Manhattanben dolgozó plasztikai sebész az utóbbi években azt tapasztalta, hogy egyre több az olyan páciens, aki úgy érkezik a konzultációra, hogy telefon segítségével készített egy önarcképet és azon mutatják meg, hogy min szeretnének változtatni az arcukon. Azonban Dr. Rizk a szelfiket mutogató páciensei jelentős részét hazaküldi, mert a valóságban nem úgy néznek ki, mint ezeken a fényképeken, mivel az apró szelfikamerák többségében jellegzetesen torz fotókat készítenek.

plasztika plasztikai sebész orrplasztika szemhéjplasztika arcplasztika hajbeültetés bőrgyógyászA felmérés szerint egyre több tizen-, és huszonéves szeretné átszabatni az arcát, ez az új őrület leginkább ezt a korosztályt érinti. A megkérdezett plasztikai sebészek azt mondták, hogy feltűnően sok harminc év alatti páciens keresi fel őket, akik nincsenek megelégedve az arcukkal. Ami azt mutatja, hogy a Facebook, az Instagram és egyéb közösségi oldalak túlzott használata nem tesz jót a fiatalok önértékelésének. Sőt az esetek többségében indokolatlanul fordulnak plasztikai sebészhez.

Ebben a generációban sokan testképzavarral küzdenek és szinte semmitől sem riadnak vissza, hogy a legtrendibbnek mutassák magukat. A témához kapcsolódóan az Elle riportja újabb megdöbbentő esetekre mutatott rá. Egyre több az olyan fiatal menyasszony, aki kézfelvarrásra adja a fejét csak azért, hogy a közösségi oldalon megfelelő módon csillogtathassák a szép, új jegyűrűiket. Dr. Ariel Ostad New Yorki bőrgyógyász azt tapasztalta praxisában, hogy 40%-kal nőtt az ilyen jellegű beavatkozás száma, mióta megjelentek a közösségi oldalak.

A megfelelési vágy mindig abból fakad, ha bizonytalanok vagyunk magunkban, nem fogadjuk el magunkat. A közösségi oldalak ne tévesszenek meg bennünket, hiszen a virtuális világ mögé könnyű elbújni, mindenki azt mond és mutat magáról, amit csak akar. Törekedjünk a harmóniára, a lelki egyensúlyra, ne hagyjuk magunkat torz irányba befolyásolni.

0 Tovább
«
12

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />