Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szülés után is nőiesen!

Nincs annál csodásabb érzés, mint édesanyává válni, de a szülés – és a velejáró elkerülhetetlen súlygyarapodás, a szülés utáni szoptatás - alaposan megviselheti a melleinket, melyek feszessége csökkenhet, alakja megváltozhat. A változás zavart okozhat a nőiességünkben, állandó önbizalomhiányhoz vezethet. Szerencsére több megoldás is létezik, mellyel visszanyerhetjük a nőiességünket és az önbizalmunkat. 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

Így változik a mellünk szülés után

Egy anyuka így írja le a változásokat: ”Először úgy éreztem, mintha lassan nőtt volna a mellem. Aztán hirtelen felgyorsult minden, egyre nagyobb méretű melltartókra volt szükségem. Talán az volt a legmegdöbbentőbb, amikor – akkor úgy gondoltam – egyetlen éjszaka alatt kettő számot nőttek a melleim, amik így már olyan hatalmasok voltak, hogy hátfájást is okoztak. Persze a férjemnek nagyon tetszett ez a változás. A szoptatás után – bár megpróbáltam felkészülni arra, ami következni fog – a melleim alakja és a rugalmassága is döbbenetesen megváltozott. Azonnal jelentősen csökkent az önbizalmam, úgy éreztem, hogy kevésbé vagyok nő. Szükségem volt valamilyen megoldásra.”

Akkor minden örökre megváltozott?

A melleink funkciója – átmenetileg – megváltozik szülés előtt és után, mert a szoptatásra készülnek fel. Az egészben az a legnehezebb, hogy nem tudjuk előre, hogy a várandósság és a szoptatás milyen hatást vált ki a melleinkből, ráadásul semmiféle ráhatásunk nincs a folyamatra. Ha szerencsénk van, akkor a változás elhanyagolható lesz, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor jelentős. A változás hat a lelkünkre is: miközben a nő élvezi az anyaságot, nehezen éli meg az anyasággal együtt járó változásokat. A kérdés az, hogy örökre el kell fogadnunk a változást, vagy tehetünk ellene valamit?

A nőiesség szimbóluma

A történelem során számtalanszor bebizonyosodott az, hogy a mell a nőiesség szimbóluma: a barlangrajzoktól a festményeken át a modern fényképészetig megfigyelhető, hogy a hölgyek dekoltázsa mindig kiemelt figyelmet kapott. Azt is tudjuk, hogy azok, akik elégedettek a melleikkel (az alakjával, a formájával, a méretével és a szimmetriájával) minden esetben magabiztosabbak, mint azok, akik nem. Fontos, hogy a szülés után elvesztett önbizalmat minél hamarabb visszaszerezzük. Erre több megoldás is van. 

Nőiesség, szülés után is

Felmérések bizonyítják azt, hogy a nők egyik legnagyobb félelme az, hogy mennyire maradnak nőiesek a melleik, mennyire változnak meg, mi fog velük történni, mennyit veszítenek majd a rugalmasságukból, és milyen mértékben fognak majd lógni a szülés és a szoptatás után. Megoldás lehet a problémára a mellfelvarrás, mert gyors, látványos és azonnali önbizalomnövelő hatása van. Egy plasztikai műtét után ismét telt, feszes, rugalmas lesz a mellünk. 

Elképzelhető, hogy a mellfelvarrás önmagában nem elég. Ilyenkor a kombinált mellplasztika műtét a javasolt, amikor a mellfelvarrás előnyeit egy implantátum behelyezésével is fokozzuk. Ha Ön is elégedetlen a melleivel és szeretné visszakapni az önbizalmát, akkor kérjen konzultációs időpontot! 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

0 Tovább

Brad Pitt hasonmás?!

Újabb hír egy olyan emberről, aki valaki más bőrében jobban érezné magát. Érdekesség, hogy Reid Ewing, aki a Modern család Dylan Marshallját alakítja szeretne egy másik színészre hasonlítani.

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátum

A 27 éves színész palánta súlyos testi önkép zavarral küzd, melynek kiváltó oka éppen hivatása lehet. A fiatal színész most így vallott erről: „A testi önkép zavar egy mentális betegség, amely esetén a betegnek gyötrelmet okoz saját kinézete. Az én esetemben a külsőm volt az egyetlen dolog, amely foglalkoztatott. Éppen Los Angelesbe költöztem, hogy színész legyek, és nagyon kevés barátom volt, ha egyáltalán volt. Csak ültem egyedül a lakásomban és sorra néztem a képeket magamról, csak vizsgálgattam minden oldalról és analizáltam minden tulajdonságot.”

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátumEwing 19 évesen esett át 2008-ban első plasztikai beavatkozásán, amikor állimplantátummal tették hangsúlyosabbá állát. „Őszintén hittem benne, hogy ha meglesz az operáció, akkor úgy fogok kinézni, mint Brad Pitt.”-nyilatkozta Ewing. Az eredménnyel azonban nem volt megelégedve, így újra plasztikai sebészhez fordult, hogy elvégeztesse az állnagyobbítást. „Csak pár nap telt el, amikor észrevettem, hogy az implantátumot el tudtam mozdítani a bőröm alatt egyik irányból a másikba. Visszasiettem hozzá, hogy közöljem hibázott és műtsön meg ismét.” Reid Ewing évek alatt számos plasztikai beavatkozáson esett át. Már a Modern családot forgatta, így volt miből finanszíroznia a műtéteket. Azonban 2012-re, az állimplantátumok, az ajakvékonyítás, az orrplasztika és a különböző feltöltések ellenére az elszigeteltség érzése, a depresszió és az önutálat olyan súlyossá vált nála, hogy képtelen volt megbirkózni vele. Annak ellenére, hogy még mindig elégedetlen kinézetével, elhatározta, hogy többet nem fekszik kés alá, hiszen a probléma az elméjével és az önképével van. 2013-ban nyíltan vállalta a nyilvánosság előtt is, hogy testi önkép zavara van, ismertebb, rövidebb nevén a BDD-t (body dysmorphic disorder).

Sok ember sem pénzt, sem energiát, sem pedig időt nem kímélve, akár fájdalmakat is vállalva, plasztikai műtét segítségével olyanokra akar hasonlítani, akiket bálványoz.

Az ilyen jellegű plasztikai beavatkozásokat Intézetünk plasztikai sebészei nem vállalják szakmai okok miatt. Pszichológiai szempontból megkérdőjelezhető ugyanis a páciens egészséges, reális testképe.  Nagyon kevés szakember végzi el az ilyen jellegű kéréseket a médiában megjelenő példák ellenére is.

Mindig lesz olyan, aki hasonlítani akar valakire és a megoldást a plasztikai sebészetben látja. Van aki elfogadja és támogatja az „önmegvalósítás” ezen formáját, bár a legtöbben elítélik. Ezekre az abszurd esetekre mindig felfigyel a sajtó és a figyelem középpontjába kerülnek, de valójában a plasztikai sebészet nem erről szól, fontos, hogy ne ezekkel azonosítsuk.

0 Tovább

További fontos információk a mellimplantátumokról

Előző cikkünkben szó volt a mellimplantátumok típusairól és formáiról (alak, profil és felszín) tekintetében. Folytatjuk a mellimplantátumok bemutatását és további fontos tudnivalókat ismertetünk, amelyek segíthetnek az operáló orvossal közösen a megfelelő implantátum kiválasztásában.

mellnagyobbítás mellimplantátum mellplasztika mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebész

Tehát felszínüket tekintve sima, texturált és poliuretán hab bevonatúak lehetnek az implantátumok. Intézetünkben a texturált és poliuretán mellimplantátumokat használjuk.

Az első, szilikon géllel töltött, poliuretán implantátumokat 1968-ban használták. Már a kezdetektől látható volt és a hosszú távú bizonyítékok mutatják, hogy a PU hab bevonatú implantátumok drámaian csökkentik a tokzsugorodás (kapszuláris kontraktúra) arányát mind a sima, mind a texturált implantátumokhoz képest. Az elmúlt húsz év során végzett tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a tokzsugorodás kialakulásának esélye minimális, egyes vizsgálatok esetében a gyakorisága 1% körüli volt (tíz éves időtartamot figyelembe véve). Ez annak köszönhető, hogy a szövet akadálytalanul összenőhet a poliuretán habréteggel.

mellnagyobbítás mellimplantátum mellplasztika mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebészAz implantátumok méretének meghatározásra a köbcentimétert, mint mértékegységet használják. Mindenkinél egyénileg eltérő, hogy testi adottságaihoz mérten, mely méret a legmegfelelőbb, hány cm3 szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Az implantátum mérete és térfogata 120-1200 cm3 között lehet. Általánosságban elmondható, hogy a hölgyek a 250-450 cm3 tartományba eső protéziseket választják.

A behelyezett implantátum a szervezetben idegentest reakciót indít el, ami normális biológiai reakció. Ez azt jelenti, hogy az implantátum köré a szervezet kötőszöveti sejtekből álló védőburkot képez, ami egy természetes, normális folyamat, nem kóros, nem betegség. A modern implantátumok biztonságosak, teljesen veszélytelenek a szervezetre.

Minden ma Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik az előírt és szükséges CE minősítésű minőségbiztosítással. Azonban a világon a legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az FDA (U.S. Food and Drug Administration - Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal), jelenleg 3 implantátumgyártó számára adott csak FDA minőségbiztosítást: a Mentor Corp. (USA), a Silimed Corp. (Brazília) és az Allergan (McGhan és CUI termékek, USA).

mellnagyobbítás mellimplantátum mellplasztika mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebészAzon textúrált implantátumok, amelyek kettős minősítéssel rendelkeznek a legbiztonságosabbak, mivel ezen implantátumok rendszeresen, évente szigorú teszten és bevizsgáláson esnek át. Az európai plasztikai sebészeti minőségbiztosító szervezet is évente teszi közzé adatait az implantátumokról (nem csak mellimplantátumokról), a plasztikai sebészeti segédeszközökről, egyéb orvosi anyagokról, például feltöltőanyagokról (injektábilis implantátumokról).

A beültetett implantátumot ne tekintse életre szólónak. Bár nem ritkák a 15-20 éve beültetett implantátumok, a mell alakjának változása, bőrének megnyúlása a beültetett implantátum cseréjét teszi szükségessé.

Reméljük összeállításunk segített Önnek, hogy jobban el tudjon igazodni az implantátumok világában. A témával kapcsolatosan felmerült kérdéseket mindenképp beszéljék át a konzultáció során az operáló orvossal és közösen válasszák ki az Ön számára leginkább megfelelő mellimplantátumot.

0 Tovább

Mindent a mellimplantátumokról

A mellnagyobbításnál és számos esetben a mellfelvarrásnál implantátumokat ültetünk be, amelyek nem egy esetben 15–20 évig is helyükön maradnak.  A megfelelő implantátum kiválasztása ezért az egyik legnehezebb feladat, amelyet a páciensnek és az orvosnak közösen kell megoldania. Az alábbi tájékoztatóban ezért igyekeztünk összeszedni azokat az implantátumokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek segíthetnek ebben a döntésben. Így Önnek lesz ideje összegyűjteni az ezzel kapcsolatosan felmerült kérdéseit és a vizsgálatot követő konzultáció során megbeszélni ezeket az operáló orvossal.

mellplasztika mellnagyobbítás mellfelvarrás mellimplantátum mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebész

A mellimplantátumoknak jelenleg két típusa ismeretes, fiziológiás sóoldattal, illetve szilikon géllel töltött protézisek. A fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátumok külső burka is szilikonból készül, az ebbe töltött steril, sós folyadék pedig az emberi test szöveteiben is megtalálható só és víz koncentrációja. Az implantátum sérülése, kilyukadása esetén a természetes összetevőknek köszönhetően a sós oldat egyszerűen felszívódik.

mellplasztika mellnagyobbítás mellfelvarrás mellimplantátum mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebészA szilikonzselé implantátumok külső burka szilikon és úgynevezett kohézív, sűrű géllel töltött, melyet szélesebb körben alkalmaznak a plasztikai beavatkozások során. A kohézív gél memóriával rendelkezik és állaga olyan, mint a kocsonya, így a külső burok sérülése esetén sem áramlik szét a testben a zselé.

Ez az anyag hasonlít leginkább a természetes emlőhöz, mozgás és érzés tekintetében is. A kohézív gél implantátumok különböző keménységűek. A lágyabb, standard gél tapintásra puhább, bizonyos testhelyzetekben a gyűrődése jobban látható a mell felső részén, ez abban az esetben fordul elő, ha nagyon vékony felette a bőr és a mell állomány. A keményebb, erős kohézív gél sokkal jobban tartja a formáját.

Az implantátumok formájukat tekintve elég változatosak; lehetnek kerek és csepp alakúak, ezen belül pedig alacsony, magas vagy közepes profilúak (az implantátum vastagságát, ill. magasságát jelöli), felszínüket tekintve pedig sima, texturált és poliuretán hab bevonatúak. Intézetünkben a texturált és poliuretán mellimplantátumokat használjuk.

A texturált implantátumok felszíne egyenetlen, érdes a sima felszínű implantátumokkal ellentétben. A texturált implantátumok célja a tokzsugorodás (kapszuláris kontraktúra) kialakulásának minimálisra csökkentése, ugyanis a befogadó szervezet minden esetben a beültetést követően tokot képez az implantátum körül. Amennyiben az implantátum felülete érdesített, úgy a tok, vagy a kapszula túl vastaggá válása vagy zsugorodása ritkább.

mellplasztika mellnagyobbítás mellfelvarrás mellimplantátum mellműtét plasztikai beavatkozás plasztikai sebészA poliuretán (Polyurethane) implantátumok a mellimplantátumok legújabb generációja. Ezek az implantátumok a biodesign gélnek és a poliuretán hab bevonatnak köszönhetően rendkívül formatartóak, ezért jelentős mértékű fogyás esetén is megtartja eredeti, szép formáját. Mivel fajsúlya könnyebb, nagyobb méretű kebleknél is ezt a típust javasoljuk. Beültetése esetén pedig nincs szükség mellműtét utáni masszázsra.

Az implantátum profiljának kiválasztása is azok közé a feladatok közé tartozik, amelyet az orvosnak és a betegnek közösen kell megoldania. Elsődleges szempont természetesen a kívánt forma elérése, de az implantátum kiválasztásánál nagy jelentősége van a meglévő emlő nagyságának és az emlő bőrének a minőségének, valamint, hogy az izom alá, vagy fölé kívánjuk behelyezni az implantátumot.

Következő cikkünkben folytatjuk a mellimplantátumok bemutatását.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />