Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Évi 5 kilót hízunk a stressztől

A hízás egy új összetevőjére jöttek rá bécsi kutatók. Mégpedig arra, ha stresszes élmény ér bennünket azelőtt, hogy magas zsírtartalmú ételt fogyasztanánk, az lelassítja az anyagcserét, különösen a nők estében. A szakemberek szerint évente akár 5 kilóval gyarapodhatunk, ha nem többel.

fogyás túlsúly stressz fogyókúra gyomorballon terápia

Továbbá azt is vizsgálták, hogy hasi, avagy zsigeri zsír gyülemlik fel stressz hatására. Kétféle zsírraktárat különböztetünk meg: a zsigeri (belső) hasi zsírt, illetve a felszíni változatot, amely a bőr alatt húzódik meg, ez az egészségügyi kockázatok szempontjából lényeges. Túl sok zsigeri zsír esetén nő a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri gondok, valamint egyes súlyos rákfajták kockázata. A krónikus stressz nagymértékben fokozza a zsigeri zsír termelődését.

A kutatók körülbelül hatvan, átlagosan ötven éves önkéntes nőt kérdeztek ki a kísérletet megelőző napjukról, hogy mennyire voltak stresszesek. A válaszadók több mint fele számolt be arról, hogy volt része stresszes eseményben a kísérletet megelőző nap. A tesztek kitöltése után egy zsírban és kalóriában gazdag fogást tálaltak fel nekik, és megmérték az anyagcseréjük gyorsaságát. Végezetül laboratóriumi vizsgálatok következtek, ahol dokumentálták a triglicerid-, kortizol-, vércukor-, és inzulinszintjüket.

A kutatás kimutatta, hogy akiket előzőleg több stressz ért, jóval kevesebb kalóriát tudtak elégetni azoknál, akiknek nyugodtabb napjaik voltak. A nyugodtabb emberek nem csak 104 kalóriával többet égettek el, de a vérükben az inzulin is kevesebb volt. Az inzulin többlet a cukorbetegség kialakulása mellett a zsírraktár feltöltéséért is felelős.

Nagy titkot azzal nem árulunk el azzal, hogy stresszesen nem egészséges élni, ilyenkor hajlamosak vagyunk zsírosabb, cukrosabb, egészségtelenebb ételeket fogyasztani, mert úgy érezzük, hogy ez megnyugvást okoz és megoldja a problémánkat. Ilyenkor sajnos duplán teszünk magunkkal rosszat, mert ha stresszelünk, az anyagcserénk lelassul, és az amúgy is nehezen lebomló káros étel még jobban lerakódik ránk és nem ürül ki a szervezetünkből.

A stressz teljes mértékben sajnos kiiktathatatlan az életünkből, de sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük, és a jó közérzetünket szinten tartsuk. Ezért kell először is az életmódunkon változtatni, egészségesebben étkezni, elkezdeni sportolni, így a közérzetünk javulása mellett alakunk is ideális lesz.

Abban az esetben, ha több sikertelen fogyókúrával sem eredményes a fogyásunk, vagy ha jelentősebb túlsúllyal rendelkezünk, érdemes szakemberek segítségét kérni, hogy mielőbb megoldást találjunk a kialakult problémára. Intézetünkben gyomorballon terápia és dietetikus kollégánk segítségével személyre szabott és biztonságos kiutat mutatunk a túlsúly és az eredménytelen fogyókúrák fogságából.

0 Tovább

Amikor a diéta már nem segít: gyomorballonterápia

Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra. Azonban, ha egyedül nem sikerül tartós súlycsökkentést elérni, akkor az orvosi segítséggel való fogyás nyújthat megoldást, és ez akár életmentő fontosságú is lehet.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />