Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szülés után is nőiesen!

Nincs annál csodásabb érzés, mint édesanyává válni, de a szülés – és a velejáró elkerülhetetlen súlygyarapodás, a szülés utáni szoptatás - alaposan megviselheti a melleinket, melyek feszessége csökkenhet, alakja megváltozhat. A változás zavart okozhat a nőiességünkben, állandó önbizalomhiányhoz vezethet. Szerencsére több megoldás is létezik, mellyel visszanyerhetjük a nőiességünket és az önbizalmunkat. 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

Így változik a mellünk szülés után

Egy anyuka így írja le a változásokat: ”Először úgy éreztem, mintha lassan nőtt volna a mellem. Aztán hirtelen felgyorsult minden, egyre nagyobb méretű melltartókra volt szükségem. Talán az volt a legmegdöbbentőbb, amikor – akkor úgy gondoltam – egyetlen éjszaka alatt kettő számot nőttek a melleim, amik így már olyan hatalmasok voltak, hogy hátfájást is okoztak. Persze a férjemnek nagyon tetszett ez a változás. A szoptatás után – bár megpróbáltam felkészülni arra, ami következni fog – a melleim alakja és a rugalmassága is döbbenetesen megváltozott. Azonnal jelentősen csökkent az önbizalmam, úgy éreztem, hogy kevésbé vagyok nő. Szükségem volt valamilyen megoldásra.”

Akkor minden örökre megváltozott?

A melleink funkciója – átmenetileg – megváltozik szülés előtt és után, mert a szoptatásra készülnek fel. Az egészben az a legnehezebb, hogy nem tudjuk előre, hogy a várandósság és a szoptatás milyen hatást vált ki a melleinkből, ráadásul semmiféle ráhatásunk nincs a folyamatra. Ha szerencsénk van, akkor a változás elhanyagolható lesz, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor jelentős. A változás hat a lelkünkre is: miközben a nő élvezi az anyaságot, nehezen éli meg az anyasággal együtt járó változásokat. A kérdés az, hogy örökre el kell fogadnunk a változást, vagy tehetünk ellene valamit?

A nőiesség szimbóluma

A történelem során számtalanszor bebizonyosodott az, hogy a mell a nőiesség szimbóluma: a barlangrajzoktól a festményeken át a modern fényképészetig megfigyelhető, hogy a hölgyek dekoltázsa mindig kiemelt figyelmet kapott. Azt is tudjuk, hogy azok, akik elégedettek a melleikkel (az alakjával, a formájával, a méretével és a szimmetriájával) minden esetben magabiztosabbak, mint azok, akik nem. Fontos, hogy a szülés után elvesztett önbizalmat minél hamarabb visszaszerezzük. Erre több megoldás is van. 

Nőiesség, szülés után is

Felmérések bizonyítják azt, hogy a nők egyik legnagyobb félelme az, hogy mennyire maradnak nőiesek a melleik, mennyire változnak meg, mi fog velük történni, mennyit veszítenek majd a rugalmasságukból, és milyen mértékben fognak majd lógni a szülés és a szoptatás után. Megoldás lehet a problémára a mellfelvarrás, mert gyors, látványos és azonnali önbizalomnövelő hatása van. Egy plasztikai műtét után ismét telt, feszes, rugalmas lesz a mellünk. 

Elképzelhető, hogy a mellfelvarrás önmagában nem elég. Ilyenkor a kombinált mellplasztika műtét a javasolt, amikor a mellfelvarrás előnyeit egy implantátum behelyezésével is fokozzuk. Ha Ön is elégedetlen a melleivel és szeretné visszakapni az önbizalmát, akkor kérjen konzultációs időpontot! 

mellfelvarrás mellplasztika mellkisebbítés kombinált mellplasztika plasztikai beavatkozás plasztikai sebész implantátum szülés után szülés

0 Tovább

Szépséggyár szülinapra

Azt gondolnánk, hogy a 40-es korosztály a legérintettebb a plasztikai beavatkozások tekintetében, hiszen ebben a korban már megjelennek az öregedés első jelei. Meglepő módon azonban a tizenéves korosztály számára egyre gyakoribb a különböző plasztikai beavatkozások ajándékozása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

Világszerte és hazánkban is rohamosan nő a plasztikai beavatkozások száma. Azt gondolnánk, hogy a legpotenciálisabb célcsoport a 40 év felettiek, azonban egyre több szülő ajándékoz szülinapra vagy egyéb alkalmakra plasztikai beavatkozást tizennyolc éves gyermeke számára. Leggyakoribbak a kívánságlistán ebben a korosztályban az ajakfeltöltés, fül-, orr- és mellplasztika. Évről-évre egyre több felnőtt korát betöltő fiatal veti alá magát plasztikai műtétnek. Sok esetben önbizalomhiány vagy egy bálványozott sztárra való hasonlítani akarás az oka a szépészeti beavatkozásnak.

Arra viszont figyelni kell, hogy a fiatalok alaposan gondolják meg a beavatkozást, hogy ne bánják meg később, illetve ne váljanak függővé a plasztikai beavatkozások irányába.

A plasztikai beavatkozások hazánkban és a legtöbb országban is 18 éves kortól végezhetők el, bár lehetnek ritka, kivételes esetek, mint például az elálló fülek korrekciója, amit biztonságosan el lehet végezni tinédzserkorban is. Mellplasztikai beavatkozást viszont a legtöbb esetben 21 éves kor felett végeznek, amikor már kialakult a mell végleges formája. Hazai szakemberek ilyen fiatal korban nem szívesen végeznek el plasztikai beavatkozást, ha mégis, akkor is csak többszöri átbeszélés és megfontolás után.

Pszichológusok is megerősítették, hogy a szépészeti beavatkozások világszerte egyre elterjedtebbek, és nem feltétlenül a másik nemnek való tetszeni akarás céljából, hanem sok esetben identitászavar miatt.

Pszichológusok azt javasolják, hogy minden szépészeti beavatkozás előtt tanácsos kikérni hozzáértő szakember véleményét. Természetesen léteznek indokolt esetek, egy túlzottan elálló fül, vagy zavaró horgas orr, megereszkedett vagy túl kicsi mellek, melyek korrigálását követően elfogadóbb lesz az ember magával szemben.

Összességében, mielőtt bárki plasztikai beavatkozás alá vetné magát, gondolja át alaposan. Tényleg érdemes mérlegelni, főleg míg a testünk fejlődés alatt áll, hogy mennyire szükségszerű az adott beavatkozás, amit szeretnénk. A legfontosabb mindenkinek saját maga elfogadása és a testi-lelki összhang kialakítása.

plasztikai sebész mellplasztika plasztikai műtét plasztikai beavatkozás fülplasztika orrplasztika ajakfeltöltés

0 Tovább

Orrformánkért felelős gének

Az orrplasztikai műtétek igen gyakoriak, évente több ezer műtétet végeznek el a plasztikai sebészek. Bokszolók körében különösen kedvelt, ők szívesen alakíttatnak rajta, de alapvetően nem a plasztikai sebész határozza meg orrunk formáját, hanem génjeink felelősek ezért. Hála a britek lelkes és kifogyhatatlan témájú kutatásainak most már arra is fény derült, hogy orrunk formájáért négy gén felelős.

orr orrplasztika plasztikai sebész áll állplasztika

Az University College kutatói, olyan latin-amerikai embereket vizsgáltak, akik különböző felmenőkkel  bírtak, ezért több országból hívták össze a kutatáshoz szükséges 6000 embert. A kutatásban részt vettek Mexikóból, Peruból, Brazíliából érkezők. Kaustubh Adhikari kutató elmondta, egyrészt azért, mert eddig kevesen tanulmányozták az orr alakulását és ha történt is ezirányú kutatás az európai embereken történt, akik eleve jobban hasonlítanak egymásra.

A legpontosabb mérési eredményekért 3000 főnél 3D-s modellt is készítettek. Megvizsgálták az áll formáját, az orrhegy kinyúlását, rögzítették az orrnyereg és a cimpa szélességét. A londoni kutatócsoport így precíz, pontos eredményeket tudott produkálni. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy az orr porcos szerkezetét gének határozzák meg: DCHS2, GLI3, RUNX2, PAX1. Állunk előre ugrásáért pedig az EDGAR nevezetű gén felel.

Azt tudjuk, hogy az orron keresztül jut a levegő légzőrendszerünkbe és a szaglás szerve. Az orrnyílásokat középen az orrsövény választja el, a nyílások mögött találjuk az orrüreget, amit nyálkahártya borít, és feladata a bejutott kórokozók, allergizáló anyagok eltávolítása. Orrunk különösen fontos szerepe az is, hogy az ember az adott klímához alkalmazkodni tudjon, hiszen a belélegzett levegő tisztítása mellett szabályozza annak hőmérsékletét és páratartalmát. A levegő az orrjáratokban örvényeket képez, így többszörösen érintkezik a nyálkahártyával, így egyrészt megtisztul, és nedvességtartalma megnő. Az orrban lévő orrkagylók gazdagon erezettek, így alkalmasak arra, hogy a levegőt felmelegítsék.

Orrunk az evolúció során számos alkalommal változott, egy elmélet szerint az emberiség bölcsőjének nevezett Afrikából - származó emberek orra Euróbába érkezve alakult át. A hideg időhöz alkalmazkodva az orr többek között elkeskenyedett. A kutatás vezetője, Andrés Ruiz-Linares professzor szerint, azért is fontosak ennek a kutatásnak az eredményei, mert az ehhez hasonló evolúciós elméleteket igazolhatja vagy cáfolhatja meg.

A mai orvostudománynak köszönhetően, többféle orrplasztikai beavatkozás közül választhatunk és alakíthatjuk át orrunk formáját, ha nem vagyunk a mostanival elégedettek.

0 Tovább

„Mobiltelefon arc” lehet az újabb népbetegség?

A mobilfüggők és a túlhajszolt menedzserek jobban teszik, ha vigyáznak, mielőtt még „mobiltelefon arcuk” lesz!

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztika

Ez az állítólagos népbetegség neve, mely akkor alakulhat ki, ha túl sokáig nézzük a telefonunkat vagy a számítógépünk monitorját. Legalábbis ezt állítja néhány brit plasztikai sebész, akik tendenciának vélik az esztétikai problémákat okozó jelenséget.

A brit Woodford Medical Group szakemberei hívták fel a figyelmet arra a problémára, ami miatt egyre többen kérik az állplasztikai beavatkozást. A „mobiltelefon-arcnak” nevezett jelenség okát abban látják, hogy a manapság kialakult munkastílus miatt naphosszat nézzük jellegzetes, előre döntött fejjel a telefonunk vagy számítógépünk monitorját.

állplasztika nyakplasztika plasztikai sebész zsírleszívás arcplasztika toka tokaplasztikaA szakemberek szerint a gond azzal van, ha ezt a természetellenes testtartást akár nap mint nap órákon keresztül is képesek vagyunk fenntartani. Ezzel ugyanis lerövidítjük a nyak izmait, ami növeli a tokára nehezedő gravitációs nyomást. Magyarán a nyak izmai petyhüdté válnak és ez tokásodást okoz – mondta el dr. Mervyn Patterson plasztikai sebész.

Hogy van-e ebben igazság, az egyelőre tudományosan nem bizonyított. Mindenesetre a nyak, az áll és a toka környéke különösen érzékeny terület, hiszen ez a vonal az első, ahol megmutatkoznak az öregedés első jelei.

A brit szakemberek szerint a jövőben egyre több mindenkit fog érinteni a „mobiltelefon arc” problémája, ők ugyanis ezzel magyarázzák az állplasztikai beavatkozásra érkező páciensek rohamos és egyértelmű növekedését.

Szerencsére a plasztikai sebészeknek és a kozmetológusoknak már rengeteg eszköz áll a rendelkezésükre, mellyel megszűntethetik a tokásodás problémáját. Sőt, tornáztatással mi magunk is tehetünk a megelőzésért. Erről a „Tokaformálás mesterfokon” című cikkünkben írtunk bővebben.

Plasztikai sebész zsírleszívással és arcfelvarrással tud segíteni a tokásodás problémánkon. A beavatkozás során zsírleszívással csökkentik a toka zsírszövetét. Amennyiben bőrfelesleggel is rendelkezik a páciens, akkor annak kimetszése is szükséges, ez akár egy alsó arcplasztikával vagy nyakplasztikával kombinálható. A már megnagyobbodott toka kezelésére ez a beavatkozás kínálja a leglátványosabb és leghatékonyabb eredményt.

0 Tovább

Rendellenes izzadás

Az izzadás a hőháztartásunk egyensúlyáért és a salakanyagok kiürítéséért felelős. Fontos tudni, hogy a szervezetünk a kilélegzett levegővel is veszít vizet! De mi van akkor, ha valami mégsem megfelelően működik?

egészség izzadás rendellenes izzadás túlzott izzadás botox izzadáskezelés plasztikai sebész

A rendellenes verejtéktermelésnek az egyik oka a hypohidrózis, amely a verejtéktermelés hiányát jelenti. Ez olyan betegségek kísérő tünete, mint a vesebetegség, keringési zavar, pajzsmirigy alulműködés vagy különböző mérgezés. A másik, gyakoribb és kellemetlenebb jelekkel járó zavar a hyperhidrózis, vagyis a fokozott izzadás. Kóros izzadásról beszélünk, ha normális környezeti hőmérsékleten vagy fizikai aktivitás hiányában is erős a verejtéktermelés. Ez lehet csak lokális, egy-egy területet érintve, vagy egész testre kiterjedő is. A lokális verejtékezés stresszhelyzetben, érzelmileg felfokozott állapotban jellemző, ritkán idegrendszeri betegség jele is lehet. Az egész testet érintő izzadást többnyire a láz okozza, amikor a szervezet védekezésképpen reagál a fertőzésre.

A hyperhidrózis fő oka valamilyen rejtett betegség, mint például a pajzsmirigy túlműködés, mely jellemzően női betegség, illetve hormonális problémák, azaz a mellékvese funkcionális zavara is kiváltója lehet. A csak éjszaka előforduló izzadás oka valamilyen fertőzés, leggyakrabban tüdőtuberkolózis vagy egyes hematológiai betegségek.

Gyakran hormonális változások idéznek elő túlzott verejtékezést: pubertáskorban, illetve menstruációs időszakban, terhesség alatt vagy klimax során a verejtékezés erősebb. Azonban ez inkább egy természetes folyamat, nem kóros jelenség, nem kell megijedni.

A hyperhidrózis gyakran kísérő jelenség a kövér emberek esetében, hiszen a súlyfelesleg a szervezetnek állandó többletterhet jelent. További befolyásoló tényező az erős cigarettázás, a nagy mértékű alkoholfogyasztás és a rendszeres aszpirinszedés.

A verejtékürülést érintő betegség, zavar az ún. miliária, amikor a verejtékmirigyek kivezetőcsövei elzáródnak és a verejték nem tud megfelelően kiürülni a szervezetből. Ilyen esetben a mirigykijáratok helyén, a bőr felszínén apró hólyagok jelennek meg. Napozás vagy lázas megbetegedés után alakulhat ki, és legtöbbször kezelés vagy beavatkozás nélkül is visszafejlődik.

egészség izzadás rendellenes izzadás túlzott izzadás botox izzadáskezelés plasztikai sebészAmennyiben kínos pillanatok jutnak eszünkbe a cikk olvasása közben, mindenképp keressünk fel szakorvost, aki a háttérben húzódó betegségre is rávilágíthat. Azonban, ha nincs szervi oka, egyszerűen csak izzadékonyabbak vagyunk az átlagnál, ennek a mérséklésére is létezik már megoldás.

Intézetünkben számos esetben alkalmaztunk már botox izzadáskezelést pácienseinknél helyi érzéstelenítésben, ami mindössze fél órát vesz igénybe, s ennek során a plasztikai sebészünk botulinum toxin higított oldatát fecskendezi a kezelendő területbe. A hatóanyag blokkolja az izzadságmirigyek működését, ezáltal csökkenti a verejtékezés mértékét. Az izzadáskezelést követően az izzadás mértéke látványosan csökken, megszűnnek a zavaró izzadságfoltok, nem kell naponta többször átöltözni.

0 Tovább
«
12345

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />