Sokan nehezen fogadják el a ráncok megjelenését, vagy valami más apróságot, ami ront az arcbőr „tökéletességén”. Így aztán plasztikai sebészhez fordulnak, hogy simítsa ki az idő múlásáról tanúskodó ráncokat, szüntesse meg a korral járó elszíneződést a bőrön.

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás

Különbséget kell tenni a hagyományos plasztikai beavatkozások és a modern esztétikai beavatkozások között, ugyanis az utóbbival késleltetni lehet a plasztikai műtét szükségességét. A modern esztétika beavatkozásoknak köszönhetően kevésbé ráncosodik és ereszkedik meg a bőr. Intézetünk sebészei többféle esztétikai beavatkozást végeznek, javasolt először ezeket a módszereket igénybe venni.

Rohanó világunkban nagy népszerűségnek örvendenek a "lunch-time treatment" beavatkozások. Hogy mi is ez pontosan? A nevéből már következtethetünk. Akár egy ebédszünet alatt lehetőség van fiatalodni. A botoxról van szó, ami a legegyszerűbb és leggyorsabb beavatkozás a világon. A másik népszerű szépészeti beavatkozás a hiarulonsavas ráncfeltöltés. Az, hogy melyik beavatkozás mellett döntünk számos tényező befolyásolja, többek között az életkor és a bőr állapota.

Nézzük meg részletesebben is, hogyan alkalmazhatóak ezek a kezelések.

Botox

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozásA Botox-injekció hatóanyaga a botulizmust okozó toxin. A botox injekció helyes alkalmazásával biztonságosan és hatékonyan ernyeszti el a bőr alatti izmokat. Megszüntethetők vele a homlokon, nyakon és szemkörnyéken lévő ráncok. Az eljárás mindössze negyed órát vesz igénybe, melynek során a plasztikai sebész a kezelendő területbe fecskendezi a botulinum toxin hígított oldatát. A ránctalanító kezelés hatóideje különböző tényezőkön múlik: a hatóanyag dózisától, inaktivizálódásától, hígítástól és a beadás módjától. Általánosságban a hatása a körülményektől függően 4-5 hónap, tehát bizonyos időközönként a kezelést meg kell ismételni. Amennyiben a Botox kezelést helyesen alkalmazzák elenyésző a kockázata. Mellékhatása, mint mindennek, így a Botoxnak is van: a beadás helyén jelentkezhet duzzadás, múló fejfájás, zsibbadás, bevérzés, ritkábban hányinger. Ezek a tünetek maguktól megszűnnek.

Ráncfeltöltés

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozásA ráncfeltöltés során injektábilis töltőanyagok segítségével szünteti meg a plasztikai sebész az apró ráncokat a homlok, a glabella, a szemöldök, az orr barázdái mentén és az ajak területén. Elsődlegesen azokon a ráncokon lehet segíteni, amelyek kötőszöveti sorvadás vagy hiány miatt lépnek fel. Intézetünkben a Juvederm termékcsalád felszívódó töltőanyagait használjuk. A készítmény legfőbb hatóanyaga a hyaluronsav, mely bőrünk természetes alkotóeleme. Sajnos ez az anyag a kor előrehaladtával a szervezetünkben folyamatosan csökken. Azonban a Juvederm töltőanyagának köszönhetően pótolni tudjuk, amit a bőr az évek során elveszített. Ez a szépészeti beavatkozás 10-15 percet vesz igénybe. A feltöltés kockázata általában minimális. Néhány esetben előfordulhat esetenként bevérzés, duzzanat, de ezek pár nap elteltével maguktól elmúlnak.

Ezek az esztétikai beavatkozások nem véletlenül örvendenek ekkora népszerűségnek, hiszen pár perc alatt elvégezhetők és az eredmény szinte azonnal látható. Megnyugtató a gondolat, hogy nem kell a legelső szarkalábak megjelenésekor egyből kés alá feküdni.