Folytatjuk a leggyakoribb vizsgálatok bemutatását, amelyek a plasztikai beavatkozás előtt állókra várnak.

Hasplasztikai beavatkozás előtt hasi ultrahang vizsgálatra van szükség, melynek során a hasi szervek, (a máj, az epeutak és plasztikai beavatkozás plasztikai műtét hasplasztikaepehólyag, vesék és mellékvesék, a hasnyálmirigy, a lép, a hasi főverőér és ágai, a hasi nyirokcsomók, a húgyhólyag), valamint a kismedencében lévő női- és férfi nemi szervek vizsgálata történik. A hasi ultrahang vizsgálat alatt a páciens hanyatt fekszik, hasát - a ruháktól szabaddá téve – géllel kenik be, majd a szakorvosunk képet alkot a különböző szervekről. Teljes értékű hasi ultrahang vizsgálat csak éhgyomorral végezhető el.

Minden altatásban végzett beavatkozás előtt alapvető vizsgálat az EKG, hosszabb nevén elektrokardiogram. A vizsgálat közben a páciensnek hanyatt kell feküdnie. Meghatározott színkód szerint csuklóira és bokáira egy-egy öntapadó papír- vagy gumiszalaggal ellátott fémelektródát rögzítünk. Az elektródával érintkező bőrfelületet vízzel benedvesítjük, vagy géllel bekenjük. Az elektródák másik vége a szív elektromos jeleinek feldolgozására plasztikai beavatkozás plasztikai műtét hasplasztikaalkalmas készülékhez csatlakozik. Az EKG vizsgálattól függően a mellkasra is helyezünk 6 elektródát, melyek helyzete szintén anatómiailag előre meghatározott. Az EKG vizsgálat közben nem lehet mozogni vagy beszélni, mert a légzőizmok mozgása és a különböző zajok a mérés pontosságát károsan befolyásolják. A szív által keltett elektromos jelzéseket a készülék átalakítja, és papírszalagon görbe formájában rajzolja meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása, melyekről műtét előtt az aneszteziológusnak mindenképpen tudnia kell.

Az elvégzett vizsgálatok a páciens és a plasztikai beavatkozások biztonságát fokozzák és kiszűrnek minden kizáró okot, vagy kockázatot, így nem csak lelkileg, de testileg is abszolút felkészülve lehet bele vágni a vágyott beavatkozásba.