Amennyiben nem vagyunk elég kitartóak, ellenben gyors eredményt szeretnénk, akkor ezt a plasztikai beavatkozást választjuk. Elméletileg akár két ruhamérettől is megszabadíthat, és a jó hír, hogy nem hízzuk vissza!

zsírleszívás plasztikai sebész plasztikai beavatkozás fogyás fogyókúra

A zsírleszívás mágikusan hangzik a legtöbb nő számára, hiszen azt sugallja, hogy kevés kellemetlenséggel, rövid idő alatt lehet megszabadulni a felesleges kilóktól és varázsütésre megszűnik a narancsbőr is. A találgatások helyett ismerjük meg inkább a tényeket.

Ez a beavatkozás lokálisan történik, mégpedig egy adott területről tüntetik el a felesleges zsírsejteket, általában ambuláns plasztikai műtétként.  A vákuumos és az ultrahangos technika a leggyakrabban alkalmazott módszer.

A zsírleszívás előtt a plasztikai sebész a szükséges bemetszések helyét kijelöli, melyek a testtájak rejtett részein fognak elhelyezkedni. Az ultrahangos zsírleszívás úgy történik, hogy apró bemetszéseken keresztül egy gép segítségével a zsírsejteket kivezetik a testből. 

A vákuumos technika során a sebész az előre bejelölt metszéseken keresztül egy vékony csövet vezet be, majd vákuum segítségével, oda-vissza mozgással fellazítja és eltávolítja a felesleges zsírszöveteket. Egy zsírleszívás során maximum 4-4,5 liter zsírtól lehet megszabadulni. 

zsírleszívás plasztikai sebész plasztikai beavatkozás fogyás fogyókúraA zsírleszívás azonban nem helyettesíti a fogyókúrát, a teljes súlyfelesleget nem fogja eltüntetni rólunk. Leginkább azoknak ajánlatos az eljárás, akiknek a testsúlya optimális, de egyes testrészekről nem tűnik el a felesleg, ez inkább alkat és genetika kérdése. Fontos, hogy ettől az eljárástól nem fogunk fogyni, inkább esztétikai hatása van, nem pedig súlycsökkentő. A változás azonnal látványos, de a végleges forma kialakulásához kb. 6 hónap szükséges. Nem a mérleg mutatóján, hanem a ruháink méretén fogjuk érzékelni a változást, testünk ismét feszes, alakunk formás és arányos lesz.

Mindkét beavatkozásnál előfordulhat kockázat, elsősorban, ha altatásban végzik. Zsírleszívást követően, az orvos javaslatától függően szorítónadrágot, illetve haskötőt kell viselni kb. 8 héten keresztül.

Abszolút pozitívak a visszajelzések a végeredményt illetően, a legtöbben arról számolnak be, hogy a kezelt területre nem híznak vissza és jelentősen javul a narancsbőr, sőt az esetek nagy százalékában el is tűnik. Mivel azonban a zsírlerakódás nem ismétlődik meg, ha nem figyelünk oda az étkezésre és a megfelelő testmozgásra és más testtájékra hízunk, akkor az összkép elég felemás lehet.

A legfontosabb az orvosválasztás, ugyanis egy jó plasztikai sebész nem fog minket rábeszélni mindenáron a műtétre, ha bármilyen egyéni adottság, probléma vagy akár fennálló betegség miatt nem javasolja a beavatkozást. A lelkiismeretes plasztikai sebész arra is felhívja a figyelmünket, hogy akkor vágjunk bele a zsírleszívásba, ha mi szeretnénk és nem másoknak akarunk megfelelni. Külön figyelmeztet a beavatkozás utáni kellemetlenségekre is.

Ha a zsírleszívás mellett döntünk és átvészeljük a beavatkozás utáni - egyéntől függő – esetleges kellemetlenségeket, akkor egy olyan végeredményt kapunk, amivel egy életen át elégedettek lehetünk, ráadásul visszakapjuk az elvesztett önbizalmunkat is!