Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brad Pitt hasonmás?!

Újabb hír egy olyan emberről, aki valaki más bőrében jobban érezné magát. Érdekesség, hogy Reid Ewing, aki a Modern család Dylan Marshallját alakítja szeretne egy másik színészre hasonlítani.

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátum

A 27 éves színész palánta súlyos testi önkép zavarral küzd, melynek kiváltó oka éppen hivatása lehet. A fiatal színész most így vallott erről: „A testi önkép zavar egy mentális betegség, amely esetén a betegnek gyötrelmet okoz saját kinézete. Az én esetemben a külsőm volt az egyetlen dolog, amely foglalkoztatott. Éppen Los Angelesbe költöztem, hogy színész legyek, és nagyon kevés barátom volt, ha egyáltalán volt. Csak ültem egyedül a lakásomban és sorra néztem a képeket magamról, csak vizsgálgattam minden oldalról és analizáltam minden tulajdonságot.”

plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás orrplasztika állplasztika plasztikai sebészet állimplantátumEwing 19 évesen esett át 2008-ban első plasztikai beavatkozásán, amikor állimplantátummal tették hangsúlyosabbá állát. „Őszintén hittem benne, hogy ha meglesz az operáció, akkor úgy fogok kinézni, mint Brad Pitt.”-nyilatkozta Ewing. Az eredménnyel azonban nem volt megelégedve, így újra plasztikai sebészhez fordult, hogy elvégeztesse az állnagyobbítást. „Csak pár nap telt el, amikor észrevettem, hogy az implantátumot el tudtam mozdítani a bőröm alatt egyik irányból a másikba. Visszasiettem hozzá, hogy közöljem hibázott és műtsön meg ismét.” Reid Ewing évek alatt számos plasztikai beavatkozáson esett át. Már a Modern családot forgatta, így volt miből finanszíroznia a műtéteket. Azonban 2012-re, az állimplantátumok, az ajakvékonyítás, az orrplasztika és a különböző feltöltések ellenére az elszigeteltség érzése, a depresszió és az önutálat olyan súlyossá vált nála, hogy képtelen volt megbirkózni vele. Annak ellenére, hogy még mindig elégedetlen kinézetével, elhatározta, hogy többet nem fekszik kés alá, hiszen a probléma az elméjével és az önképével van. 2013-ban nyíltan vállalta a nyilvánosság előtt is, hogy testi önkép zavara van, ismertebb, rövidebb nevén a BDD-t (body dysmorphic disorder).

Sok ember sem pénzt, sem energiát, sem pedig időt nem kímélve, akár fájdalmakat is vállalva, plasztikai műtét segítségével olyanokra akar hasonlítani, akiket bálványoz.

Az ilyen jellegű plasztikai beavatkozásokat Intézetünk plasztikai sebészei nem vállalják szakmai okok miatt. Pszichológiai szempontból megkérdőjelezhető ugyanis a páciens egészséges, reális testképe.  Nagyon kevés szakember végzi el az ilyen jellegű kéréseket a médiában megjelenő példák ellenére is.

Mindig lesz olyan, aki hasonlítani akar valakire és a megoldást a plasztikai sebészetben látja. Van aki elfogadja és támogatja az „önmegvalósítás” ezen formáját, bár a legtöbben elítélik. Ezekre az abszurd esetekre mindig felfigyel a sajtó és a figyelem középpontjába kerülnek, de valójában a plasztikai sebészet nem erről szól, fontos, hogy ne ezekkel azonosítsuk.

0 Tovább

Férfi sztárok is bevállalják a plasztikát!

Manapság már nemcsak a nők döntenek úgy, hogy plasztikai sebész segítségét veszik igénybe a tökéletes megjelenésért, hanem az erősebbik nem képviselői is. Különösen a hírességek, akik folyamatos reflektorfényben élik mindennapjaikat, hiszen hivatásuk megköveteli, hogy mindig tökéletes formában legyenek. A szépészeti beavatkozásokat számos hazai és külföldi férfi sztár vállalja fel a nyilvánosság előtt is. 

Egy felmérés szerint a magyar férfiak körében leggyakrabban kért műtéti beavatkozások a zsírleszívás, a nőies emlők korrekciója (gynecomastia), az orrplasztika, valamint az alsó és felső szemhéjplasztika, a fülplasztika és a hajbeültetés. Ambuláns esztétikai beavatkozások közül a homlok és a szemkörnyéki mimikai izmok okozta ráncok elsimítására szolgáló Botox injekciós kezelés, valamint a nevetőráncok mélységének ráncfeltöltő anyaggal történő csökkentése (ránctalanítás) a leggyakrabban választott kezelés.

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekNézzük először a hazai „palettát”! Elsőként itt van Árpa Attila, aki saját maga osztotta meg követőivel a legnagyobb közösségi oldalon, hogy hajbeültetésen esett át pár évvel ezelőtt. Elmondása szerint frusztrálja az öregedés. Véleménye szerint semmi baj a plasztikáztatással, ha valaki ettől jobban érzi magát. Amit még kipróbált, az a dermarolleres kezelés, de ha egy nap úgy hozná a sors, egy-egy komolyabb szépészeti beavatkozástól sem riadna vissza.

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekGáspár Laci és Kökény Attila sem riadnak vissza a plasztikai beavatkozások hallatán, mindketten mellműtétnek vetették alá magukat, azonban ennek nem szépészeti oka volt, jóindulatú daganatot távolítottak el a mellükből, ezért volt szükséges számukra a plasztikai beavatkozás.

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekTill Attila bevallotta, hogy 3 havonta jár plasztikai sebészhez, hogy a szeme alatt lévő karikákat és táskákat eltüntesse, ennek érdekében hialuronsavas feltöltést alkalmaznak nála. Tilla elmondása szerint már mindent kipróbált, mielőtt plasztikai sebészhez fordult volna, de semmi sem bizonyult tartósnak addig, mígnem felfedezte ezen új eljárás hatékonyságát.

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekVarnus Xavér, híres orgonaművész is vallott nemrég szemhéjplasztikájáról, amire egy plasztikai sebész barátnője vette rá, aki szerint a gravitáció tudja a legcsúnyább nyomokat hagyni az ember szemhéján. Ennek köszönhetően szabadulhatott meg Varnus Xavér a „tangóharmonika szemhéjtól”.

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekÁm a magyar férfi hírességek közel sem esnek akkora túlzásokba a plasztikai beavatkozások terén, mint a külföldi hírességek. Talán a legtöbb plasztikai beavatkozást Ken baba, alias Justin Jedlican végezték, aki közel 200 műtéten esett át, és még ki tudja mennyin fog, annak érdekében, hogy elérje azt a kinézetet, amire „vágyik”.

Michael Jackson neve sem ismeretlen a számunkra, ha szépészeti beavatkozásokról beszélünk, hiszen ő a legmeggyőzőbb példája annak, hogy lesz fekete kisfiúból fehér „férfi".

arcplasztika zsírleszívás gynecomastia orrplasztika fülplasztika szemhéjplasztika mellplasztika plasztikai sebész Botox kezelés ránctalanítás dermaroller kezelés ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás szépészeti beavatkozás férfi plasztikai műtétekMickey Rourke átalakulása megdöbbentő, fiatalkorában valószínűleg nem ez volt a vágy-álma, hogy így nézzen majd ki a túlzásba vitt beavatkozásoknak köszönhetően, mint napjainkban. Hasonlóképp túlzásokba esett Sylvester Stallone is, aki nem hajlandó megbékélni az idő múlásával és kissé túlzásba vitte arcának átszabatását.

Gordon Ramsey, világhírű szakács arcplasztikájának köszönhetően jó pár évet letagadhat, ahogy Jon Bon Jovi is, akin sebészének köszönhetően úgy tűnik, hogy mit sem fog az idő.

 „A férfiak nem szépek, hanem fiatalosak, lendületesek, erősek akarnak lenni. Nem akarnak drasztikus változtatásokat, hosszú felépülést. Kisebb a fájdalomküszöbük, ezért inkább célzott beavatkozásokat választanak. Azonnali eredményt akarnak, kevésbé törődnek a hegek formájával, minőségével. A férfi plasztikai műtétek után – genetikai és szöveti okok miatt – gyakoribb a bevérzés és nyirok ödéma képződés. Ezek – mennyiségi okok miatt - sokkal lassabban szívódnak fel, mint a nők esetében. Így a férfiaknál a végleges eredmény beálltához is több idő szükséges." – tudtuk meg dr. Molnár plasztikai sebésztől. 
 

0 Tovább

Sylvester Stallone plasztikrém lett?!

Az idei Golden Globe gála kapcsán nem csak a gyönyörű ruhák voltak emlékezetesek, újra reflektorfénybe került Sylvester Stallone.  A színész a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta a Creed: Apollo fia című filmben nyújtott alakításáért. Stallone egyesek szerint „agyonplasztikázott” arcával mondott köszönetet az elismerésért.

A rangos eseményen a legjobb formáját szerette volna hozni a színész, ez viszont sajnos nem sikerült neki, elnézve a róla készült fotót. Az egykoron Rocky és Rambo szerepekben megismert szívtipró színész most meglepően hat a fotókon. Vagy csak egy rosszul elkapott pillanatról van szó?  

ránc esztétikai kezelés plasztikai műtét plasztikai beavatkozás öregedés botox botox kezelés plasztika függőség

Stallone úgy tűnik, mindent megtesz azért, hogy az öregedés ne látszódjon meg rajta. Ám hiába a plasztikai műtétek, a színész arca eltorzult, teljesen megváltozott. Látszódik, hogy bevállalt egy-két arckezelést és a botox „nyomai „ is felismerhető az arcán, bár a növekedési hormonok és a szteroidok is felelőssé tehetők megjelenéséért. Vajon tényleg ilyen borús a színész megjelenése vagy csak mi nem tudjuk elfogadni, hogy eljárt az idő kedvenc hősünk felett?

Sokan vesznek igénybe plasztikai beavatkozásokat, hogy a korukkal járó ráncok és egyéb változások távolról se látszódhassanak, amivel nincs is gond. Viszont egyesek már erős túlzásokba esnek, ahogy Stalloneról is azt rebesgetik, hogy szépülés utáni vágya mondhatni már függőségbe csapott át. Fontos, hogy ne veszítsük el a realitást és az önképünkhöz való egészséges hozzáállást és semmiképp ne vigyük túlzásba a plasztikai beavatkozásokat. 

0 Tovább

Szükséges vizsgálatok plasztikai műtét előtt

Folytatjuk a leggyakoribb vizsgálatok bemutatását, amelyek a plasztikai beavatkozás előtt állókra várnak.

Hasplasztikai beavatkozás előtt hasi ultrahang vizsgálatra van szükség, melynek során a hasi szervek, (a máj, az epeutak és plasztikai beavatkozás plasztikai műtét hasplasztikaepehólyag, vesék és mellékvesék, a hasnyálmirigy, a lép, a hasi főverőér és ágai, a hasi nyirokcsomók, a húgyhólyag), valamint a kismedencében lévő női- és férfi nemi szervek vizsgálata történik. A hasi ultrahang vizsgálat alatt a páciens hanyatt fekszik, hasát - a ruháktól szabaddá téve – géllel kenik be, majd a szakorvosunk képet alkot a különböző szervekről. Teljes értékű hasi ultrahang vizsgálat csak éhgyomorral végezhető el.

Minden altatásban végzett beavatkozás előtt alapvető vizsgálat az EKG, hosszabb nevén elektrokardiogram. A vizsgálat közben a páciensnek hanyatt kell feküdnie. Meghatározott színkód szerint csuklóira és bokáira egy-egy öntapadó papír- vagy gumiszalaggal ellátott fémelektródát rögzítünk. Az elektródával érintkező bőrfelületet vízzel benedvesítjük, vagy géllel bekenjük. Az elektródák másik vége a szív elektromos jeleinek feldolgozására plasztikai beavatkozás plasztikai műtét hasplasztikaalkalmas készülékhez csatlakozik. Az EKG vizsgálattól függően a mellkasra is helyezünk 6 elektródát, melyek helyzete szintén anatómiailag előre meghatározott. Az EKG vizsgálat közben nem lehet mozogni vagy beszélni, mert a légzőizmok mozgása és a különböző zajok a mérés pontosságát károsan befolyásolják. A szív által keltett elektromos jelzéseket a készülék átalakítja, és papírszalagon görbe formájában rajzolja meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása, melyekről műtét előtt az aneszteziológusnak mindenképpen tudnia kell.

Az elvégzett vizsgálatok a páciens és a plasztikai beavatkozások biztonságát fokozzák és kiszűrnek minden kizáró okot, vagy kockázatot, így nem csak lelkileg, de testileg is abszolút felkészülve lehet bele vágni a vágyott beavatkozásba.

0 Tovább

Plasztikai műtét előtt szükséges vizsgálatok

Fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk azokat a leggyakoribb vizsgálatokat, amelyek plasztikai műtétek és elsősorban mellműtétek előtt állókra várnak, hogy megismerjék melyik vizsgálat miért fontos és mivel jár. 

Minden műtét előtt nagyon fontos annak érdekében, hogy addig nem ismert, a beavatkozás, műtét fokozott kockázatát jelentő állapotok kiderülhessenek egy teljes laboratóriumi vizsgálat, azaz vér- és vizeletvizsgálat elvégzése, amely a diagnosztika legfontosabb és legegyszerűbb eszköze. Eredménye információval szolgál a szervezet anyagcsere-folyamatairól, az immunrendszer, a sejtrendszerek, és a szervek (máj- és vesefunkciók) működéséről, van-e éppen szervezetünkben baktérium, vírus, amelyek fertőzéseket okozhatnak. A laboratóriumi vizsgálatot nem csak műtétek előtt javasoljuk. Érdemes évente vagy még gyakrabban elvégeztetni, akkor is, ha panaszmentesek vagyunk bizonyos életkor felett vagy túlterhelt életmódot folytatóknál.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás mellplasztika plasztikai sebészPlasztikai műtétek előtt másik fontos vizsgálat típus az ultrahang vizsgálat, ezek közül is a hasi és mell ultrahang vizsgálat a leggyakoribb. Hogy mire alkalmasak ezek az abszolút fájdalommentes vizsgálatok? Az emlők ultrahang vizsgálatát 35 éves kor alatt írjuk elő a mellplasztikára készülő pácienseink számára, ugyanis ebben az életkorban ultrahang segítségével jól felismerhetőek az emlők különböző elváltozásai, mint például a folyadéktartalmú ciszta vagy szöveti szerkezetek. A vizsgálat különleges előkészítést nem igényel: az emlőket szabaddá kell tenni. Az ultrahangos vizsgálatot végző szakember gélt tesz a kérdéses területre, majd az ultrahangos fejet finoman mozgatja az emlőkön. A nagy felbontóképességű vizsgálófej segítségével megállapíthatóak a tejutak tágulatai, a mirigyállomány gyulladásos folyamatai is. A vizsgálat körülbelül 20-30 percet vesz igénybe és az eredmény azonnal látható az ultrahangos monitoron.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás mellplasztika plasztikai sebész35 év felett azonban az ultrahang vizsgálat nem elegendő a pontos diagnózishoz. Emiatt a hölgyeknek mammográfiai vizsgálat szükséges, mely a hagyományos röntgenfelvételektől eltérő fizikai paramétereivel és fotótechnikájával alkalmas arra, hogy a lágyrészek finom szerkezeti eltéréseit is kimutassa. A mammográfia vizsgálat során az emlőt rá kell helyezni egy röntgenlemezre. Ezután az asszisztens egy másik lemezzel óvatosan összenyomja azokat. Az emlőkről külön-külön, 2-2 felvétel készül. A mammográfia vizsgálat eredményére várni kell, ugyanis a filmeket hívórendszeren keresztül hívjuk elő és rendszerezzük, majd radiológus orvosunk véleményezi. Előkészületre nincs szükség, viszont a felvétel során a gép a melleket erősen összenyomhatja, egyéni érzékenységtől függően, kellemetlen érzéssel jár.

A plasztikai műtétek előtt ezen vizsgálatok elvégzésével is igyekeznek kiszűrni plasztikai sebészeink minden kizáró okot, vagy kockázatot, hogy meggyőződhessünk arról, pácienseink nem csak lelkileg, de testileg is abszolút készen állnak a vágyott beavatkozás elvégzésére. A cikk folytatásában bemutatjuk a további szükséges vizsgálatokat is.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />