Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamupipőke ajak

Egy Amerikából indult átmeneti beavatkozás aranyközéputat nyújt azok számára, akik azért nem mernek belevágni az ajakfeltöltésbe, mert attól tartanak, hogy túlzó lesz a megjelenésük.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ránc

Kylie Jenner mesterségesen feldúsított, csókos ajkai divatosak manapság. Ezzel egy globális trendet indított el és igencsak kecsegtetővé tette a szájfeltöltést.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ráncAzonban sok nő tart ettől a plasztikai beavatkozástól, ami a szájfeltöltéssel jár, számukra nyújt megoldást a legújabb szépészeti őrület, a Cinderella, azaz a Hamupipőke ajak. Az amerikai módszer lényege, hogy 6-8 órán át tartó nagyobb, dúsabb ajkakat biztosít sóoldat használatával anélkül, hogy bármilyen komolyabb beavatkozásra sor kerülne. Ez ideális lehet abban az esetben, ha csak egy estére vagy egy eseményre szeretnénk csak dúsabb szájat. Maga az eljárás helyi érzéstelenítésben történik, befecskendezésre kerül az oldat, mely pár óra alatt fel is szívódik, hiszen testünk nagy részét is só képezi. Emiatt az eljárás kockázat és káros mellékhatásoktól mentes.

A fiziológiás sóoldat alkalmazása szájfeltöltések során nem új jelenség, már évtizedek óta végeznek ilyen jellegű kozmetikai eljárásokat, csak még nem terjedt el, világszerte most kezdett teret hódítani magának.

A beavatkozás ára nagyjából 70-100 dollár között mozog, amely költségesnek tűnhet, ha azt vesszük alapul, hogy csak pár órás hatást nyújt. Viszont kiváló alkalom arra, hogy megnézhessük, hogyan is mutatnánk vastagabb, teltebb ajkakkal, mielőtt hosszabb időtartamú beavatkozás mellett döntenénk. Az ajakfeltöltés ára természetesen országonként változó lehet. 

Nálunk egyelőre még nem elérhető ez a beavatkozás, megérkezéséig azonban igénybe tudjuk venni a hyaluronsavas ajakfeltöltést, ami 8-14 hónapig természetes hatást nyújt, szövődmények és fájdalom nélkül.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás ajakfeltöltés ajaknagyobbítás hyaluronsav hyaluronsavas ajakfeltöltés ráncIntézetünkben szintén amerikai hyaluronsav alapú, felszívódó készítményt, a Juvederm Ultrát vagy a Juvederm Ultra Smile-t használjuk. Felszívódó anyagok közül ez a leghatékonyabb készítmény, mert a hyaluronsav a szervezetben is megtalálható, ezért felszívódása nem okoz problémát, viszont az ajkak teltebbek lesznek és a száj körüli ráncok eltűnnek általa.

0 Tovább

A homlokunk elárulja, mennyi idősek vagyunk?

Az ókori civilizációban azt állították, hogy a tenyér vonalai, illetve a homloké nemcsak a múltat, hanem a jövőt is képes megmondani. Na, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a homlokunk vonalai valóban az öregedés folyamatára emlékeztetnek?

szemhéjplasztika arcplasztika homlokplasztika plasztikai sebész nyakplasztika botox ráncfeltöltés plasztikai beavatkozás plasztikai műtét

Homlokunk valóban elárulja az életkorunkat?

A szarkalábak emlékeztetnek minket azokra a vidám pillanatokra, melyet a családunkkal vagy a barátainkkal osztottunk meg, a szemöldökök közti ráncok azt idézik, amikor órákat görnyedtünk egy könyv felett hunyorítva, míg az idő múlásával megjelenő öregségi foltok az eggyel több csokoládé vagy még egy utolsó ital tanújelei. Azonban, ha az arca és a lelke nincs összhangban egymással, ha kényelmetlenül érzi magát a bőrében, van rá mód, hogy ezen változtasson. Frissítsen és fiatalítson az arcán!

Számos olyan plasztikai sebészeti beavatkozás között válogathat, beleértve a homlok és szemöldök felvarrást, arcplasztikát, nyakplasztikát, melyek feszesítik a megereszkedett bőrt és fiatalos megjelenést biztosítanak. Az arcfiatalítást ráncfeltöltéssel és botox kezeléssel lehet kiegészíteni, hogy javítsa a bőr fényét, struktúráját és megjelenését.

Azonban egyetlen egy műtéti beavatkozásnál sem szabad elfelejteni, hogy a plasztikai sebész sem csodatévő, tehát elvárásainak reálisnak kell maradnia, illetve figyelembe kell venni az eljárás kockázatát és előnyeit egyaránt.

Az arcplasztikai műtétek legtöbbször általános érzéstelenítésben vagy intravénás fájdalomcsillapítás alatt történnek. A plasztikai sebész a bemetszéseket rejtett helyen ejti, mint például a hajas fejbőr vonala mentén vagy a felső szemhéjak áthajlási redőiben. A sebgyógyulás általában 5-10 napot vesz igénybe, ezután vissza lehet térni a mindennapi tevékenységekhez. Amennyiben szükség van rá kozmetikumokkal el lehet fedni a duzzanatokat. A végső gyógyulás több hétbe telik, amire a duzzanatok teljesen eltűnnek és a műtéti hegek elhalványulnak.

Szóval, ha a homloka árulkodna a koráról, akkor sincs semmi probléma, hiszen egy kis segítséggel akár hazudhat is a kronológiai korát illetően és segíthet olyan idősnek tűnni, amennyinek érzi magát!

0 Tovább

Plasztikai műtét előtt gyógynövény stop

Manapság egyre inkább teret hódít a természetgyógyászat, pozitív hatásai ellenére plasztikai műtét előtt érdemes ezekre is figyelmet szentelni, hiszen a természetes és ártatlan gyógyhatású készítmények, gyógyteák és táplálék-kiegészítők akár kedvezőtlenül is hathatnak szervezetünkre. Nézzük meg mire érdemes vigyáznunk a plasztikai műtétet megelőző időszakban!

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteák

Plasztikai beavatkozás előtt nagyon fontos, hogy beszéljünk át orvosunkkal minden általunk fogyasztott gyógyteát, táplálék-kiegészítőt is a rendszeresen alkalmazott gyógyszereink mellett.

Jó tudni, hogy melyik gyógynövények növelik meg a vérzékenységet, mivel azok használatát a műtét előtt egy-két héttel érdemes szüneteltetni.

Ilyen vérzékenység fokozó gyógynövény a ginseng, amit érdemes kiiktatni a napi rutinunkból egy héttel a beavatkozás előtt. Azonban szedését már a műtét után lehet folytatni, mert a lábadozási időszakban sokat tud segíteni.

A fokhagyma is növeli a vérzékenységet. A fokhagyma tabletta a sok pozitív hatása ellenére nagymértékben hígítja a vért, ezért egy héttel a beavatkozás előtt ezt is mellőzzük mindenképp.

Szintén fokozza a vérzékenységet a remek memóriajavító gyógynövény a ginkgo biloba is, ezért érdemes vigyázni vele és két héttel a beavatkozás előtt tilos használni.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteákFontos idesorolnunk a gyömbért is, hiszen a természetes csodaszerként ismert növény rengeteg jó tulajdonsága és élettani hatása mellett bajt is tud okozni, hiszen vérhígító hatása gátolja a véralvadást. A gyömbérfogyasztást is hanyagoljuk plasztikai műtétünk előtt egy-két héttel, azonban a beavatkozás után érdemes újra alkalmazni, mivel csökkenti a műtét utáni esetleges rosszulléteket.

A medvehagymával is óvatosan bánjunk, ugyanis a fokhagymához hasonlóan fokozhatja a vérzékenységet.

Az orbáncfű egyre népszerűbb hangulatjavító és stressz oldó hatása miatt, viszont nem szabad vérhígító mellé fogyasztani.

plasztikai műtét plasztikai beavatkozás gyógynövény műtét táplálék-kiegészítők gyógyteákVégezetül említsük meg az esszenciális zsírsavakban kiemelkedően gazdag Ligetszépe olajat, ami értékes Omega-6 zsírsavforrás. Az epilepsziában szenvedők és a vérhígítót szedők azonban nem fogyaszthatják, mivel fokozza a vérzéses panaszokat. A műtét utáni időszakban viszont már érdemes alkalmazni, mert nagyban elősegíti a műtéti hegek regenerálódását.

Ahogy látjuk, habár a gyógynövények nagyon hasznosak és igazán rendkívüli az élettani hatásuk, vannak esetek, amikor szüneteltetni kell ezeknek a természetes növényeknek is a fogyasztását, mert sok mindenre lehetnek kihatással, amire nem is gondolnánk, mint jelen esetben a plasztikai műtéti eljárásokra.

0 Tovább

Tényleg olyan jó a zsírleszívás?

Amennyiben nem vagyunk elég kitartóak, ellenben gyors eredményt szeretnénk, akkor ezt a plasztikai beavatkozást választjuk. Elméletileg akár két ruhamérettől is megszabadíthat, és a jó hír, hogy nem hízzuk vissza!

zsírleszívás plasztikai sebész plasztikai beavatkozás fogyás fogyókúra

A zsírleszívás mágikusan hangzik a legtöbb nő számára, hiszen azt sugallja, hogy kevés kellemetlenséggel, rövid idő alatt lehet megszabadulni a felesleges kilóktól és varázsütésre megszűnik a narancsbőr is. A találgatások helyett ismerjük meg inkább a tényeket.

Ez a beavatkozás lokálisan történik, mégpedig egy adott területről tüntetik el a felesleges zsírsejteket, általában ambuláns plasztikai műtétként.  A vákuumos és az ultrahangos technika a leggyakrabban alkalmazott módszer.

A zsírleszívás előtt a plasztikai sebész a szükséges bemetszések helyét kijelöli, melyek a testtájak rejtett részein fognak elhelyezkedni. Az ultrahangos zsírleszívás úgy történik, hogy apró bemetszéseken keresztül egy gép segítségével a zsírsejteket kivezetik a testből. 

A vákuumos technika során a sebész az előre bejelölt metszéseken keresztül egy vékony csövet vezet be, majd vákuum segítségével, oda-vissza mozgással fellazítja és eltávolítja a felesleges zsírszöveteket. Egy zsírleszívás során maximum 4-4,5 liter zsírtól lehet megszabadulni. 

zsírleszívás plasztikai sebész plasztikai beavatkozás fogyás fogyókúraA zsírleszívás azonban nem helyettesíti a fogyókúrát, a teljes súlyfelesleget nem fogja eltüntetni rólunk. Leginkább azoknak ajánlatos az eljárás, akiknek a testsúlya optimális, de egyes testrészekről nem tűnik el a felesleg, ez inkább alkat és genetika kérdése. Fontos, hogy ettől az eljárástól nem fogunk fogyni, inkább esztétikai hatása van, nem pedig súlycsökkentő. A változás azonnal látványos, de a végleges forma kialakulásához kb. 6 hónap szükséges. Nem a mérleg mutatóján, hanem a ruháink méretén fogjuk érzékelni a változást, testünk ismét feszes, alakunk formás és arányos lesz.

Mindkét beavatkozásnál előfordulhat kockázat, elsősorban, ha altatásban végzik. Zsírleszívást követően, az orvos javaslatától függően szorítónadrágot, illetve haskötőt kell viselni kb. 8 héten keresztül.

Abszolút pozitívak a visszajelzések a végeredményt illetően, a legtöbben arról számolnak be, hogy a kezelt területre nem híznak vissza és jelentősen javul a narancsbőr, sőt az esetek nagy százalékában el is tűnik. Mivel azonban a zsírlerakódás nem ismétlődik meg, ha nem figyelünk oda az étkezésre és a megfelelő testmozgásra és más testtájékra hízunk, akkor az összkép elég felemás lehet.

A legfontosabb az orvosválasztás, ugyanis egy jó plasztikai sebész nem fog minket rábeszélni mindenáron a műtétre, ha bármilyen egyéni adottság, probléma vagy akár fennálló betegség miatt nem javasolja a beavatkozást. A lelkiismeretes plasztikai sebész arra is felhívja a figyelmünket, hogy akkor vágjunk bele a zsírleszívásba, ha mi szeretnénk és nem másoknak akarunk megfelelni. Külön figyelmeztet a beavatkozás utáni kellemetlenségekre is.

Ha a zsírleszívás mellett döntünk és átvészeljük a beavatkozás utáni - egyéntől függő – esetleges kellemetlenségeket, akkor egy olyan végeredményt kapunk, amivel egy életen át elégedettek lehetünk, ráadásul visszakapjuk az elvesztett önbizalmunkat is!

0 Tovább

Amikor a diéta már nem segít: gyomorballonterápia

Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra. Azonban, ha egyedül nem sikerül tartós súlycsökkentést elérni, akkor az orvosi segítséggel való fogyás nyújthat megoldást, és ez akár életmentő fontosságú is lehet.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />