Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fiatalok körében trendi a plasztika 

Úgy tűnik, hogy napjainkban már a divatos ruhák, trendi frizurák és az ötletes sminktrendek nem elégíti ki a "szép külső" iránti vágyat. Az Amerikai Arcplasztikai Társaság tavalyi évre vonatkozó adatai alapján rohamosan nőtt az arc plasztikai műtétei és az injekciós beavatkozások száma a 30 év alatti nők esetében.

0 Tovább

A szépségért valóban szenvedni kell? 

Sokan nehezen fogadják el a ráncok megjelenését, vagy valami más apróságot, ami ront az arcbőr „tökéletességén”. Így aztán plasztikai sebészhez fordulnak, hogy simítsa ki az idő múlásáról tanúskodó ráncokat, szüntesse meg a korral járó elszíneződést a bőrön.

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozás

Különbséget kell tenni a hagyományos plasztikai beavatkozások és a modern esztétikai beavatkozások között, ugyanis az utóbbival késleltetni lehet a plasztikai műtét szükségességét. A modern esztétika beavatkozásoknak köszönhetően kevésbé ráncosodik és ereszkedik meg a bőr. Intézetünk sebészei többféle esztétikai beavatkozást végeznek, javasolt először ezeket a módszereket igénybe venni.

Rohanó világunkban nagy népszerűségnek örvendenek a "lunch-time treatment" beavatkozások. Hogy mi is ez pontosan? A nevéből már következtethetünk. Akár egy ebédszünet alatt lehetőség van fiatalodni. A botoxról van szó, ami a legegyszerűbb és leggyorsabb beavatkozás a világon. A másik népszerű szépészeti beavatkozás a hiarulonsavas ráncfeltöltés. Az, hogy melyik beavatkozás mellett döntünk számos tényező befolyásolja, többek között az életkor és a bőr állapota.

Nézzük meg részletesebben is, hogyan alkalmazhatóak ezek a kezelések.

Botox

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozásA Botox-injekció hatóanyaga a botulizmust okozó toxin. A botox injekció helyes alkalmazásával biztonságosan és hatékonyan ernyeszti el a bőr alatti izmokat. Megszüntethetők vele a homlokon, nyakon és szemkörnyéken lévő ráncok. Az eljárás mindössze negyed órát vesz igénybe, melynek során a plasztikai sebész a kezelendő területbe fecskendezi a botulinum toxin hígított oldatát. A ránctalanító kezelés hatóideje különböző tényezőkön múlik: a hatóanyag dózisától, inaktivizálódásától, hígítástól és a beadás módjától. Általánosságban a hatása a körülményektől függően 4-5 hónap, tehát bizonyos időközönként a kezelést meg kell ismételni. Amennyiben a Botox kezelést helyesen alkalmazzák elenyésző a kockázata. Mellékhatása, mint mindennek, így a Botoxnak is van: a beadás helyén jelentkezhet duzzadás, múló fejfájás, zsibbadás, bevérzés, ritkábban hányinger. Ezek a tünetek maguktól megszűnnek.

Ráncfeltöltés

ránc ráncfeltöltés ránctalanítás Botox esztétikai kezelés plasztikai sebész plasztikai műtét plasztikai beavatkozásA ráncfeltöltés során injektábilis töltőanyagok segítségével szünteti meg a plasztikai sebész az apró ráncokat a homlok, a glabella, a szemöldök, az orr barázdái mentén és az ajak területén. Elsődlegesen azokon a ráncokon lehet segíteni, amelyek kötőszöveti sorvadás vagy hiány miatt lépnek fel. Intézetünkben a Juvederm termékcsalád felszívódó töltőanyagait használjuk. A készítmény legfőbb hatóanyaga a hyaluronsav, mely bőrünk természetes alkotóeleme. Sajnos ez az anyag a kor előrehaladtával a szervezetünkben folyamatosan csökken. Azonban a Juvederm töltőanyagának köszönhetően pótolni tudjuk, amit a bőr az évek során elveszített. Ez a szépészeti beavatkozás 10-15 percet vesz igénybe. A feltöltés kockázata általában minimális. Néhány esetben előfordulhat esetenként bevérzés, duzzanat, de ezek pár nap elteltével maguktól elmúlnak.

Ezek az esztétikai beavatkozások nem véletlenül örvendenek ekkora népszerűségnek, hiszen pár perc alatt elvégezhetők és az eredmény szinte azonnal látható. Megnyugtató a gondolat, hogy nem kell a legelső szarkalábak megjelenésekor egyből kés alá feküdni.

0 Tovább

Till Attila szálbehúzásos arcfiatalítással próbálkozik

Szem alatti táskák eltüntetése szálbehúzásos arcfiatalítással. Till Attila is ezzel a módszerrel próbálkozik, hogy ne tűnjön kialvatlannak. Cikkünkből kiderül, hogy miről is szól ez a kezelés!

ránc ráncfeltöltés arcfiatalítás szálbehúzás FTC szálbehúzás

A műsorvezető D. Tóth Krisztina Elviszlek magammal című műsorában nyilatkozott a hialuronsavas beavatkozásról, amit azért próbált ki, mert elégedetlen magával. Újabban pedig a szálbehúzással próbálkozik Tilla orvosa, hogy megfiatalítsa arcát.

- „Szoktam járni kezelésekre, ez nem is titok. A táskák miatt. Ez ilyen hialuronsavas kezelés, amivel lehet egyengetni... a doktornő tulajdonképpen szobrászkodik a fejemen a szemem alatt. Most szálbehúzásokkal kísérletezünk majd, én meg erre elég jó alany vagyok.” - mesélte Tilla.

ránc ráncfeltöltés arcfiatalítás szálbehúzás FTC szálbehúzásD. Tóth Kriszta próbálta meggyőzni a műsor folyamán, hogy a nézők így szeretik és fogadják el őt. Tilla erre a következőképpen reagált: „Nagyon untam már, hogy a táskáim miatt mindig fáradtnak tűnt az arcom, attól függetlenül, hogy éjszakáztam-e, vagy sem. Szem alatti táskáim a munkámban gyakran okoztak nehézséget, ugyanis emiatt nem mindegy, hogy milyen világítás mellett vesz a kamera. A sminkesek egy csomó időt töltenek azzal, hogy próbálják eltüntetni a szemem alatti táskákat. Szerintem jó döntést hoztam, ugyanis az eljárás gyors, mellékhatás- és fájdalommentes, és ami a legfontosabb: rendkívül látványos. -  Mostanra már sokkal kisimultabb, harmonikusabb lett az arcom. Azt szeretem benne, hogy az arcom karakterén nem változtatott, mégis kipihentebbnek tűnök.”

Na de mi is pontosan a szálbehúzás?

Műtéti beavatkozás nélkül a megereszkedett arc megemelhető, a ráncok kezelhetők, az arc- és nyakbőr rugalmassága helyreállítható. Szálbehúzásnál nincs allergiás reakció, metszések nélkül, azonnali, tartós eredményt kapunk.

Tilla és az operatőrei is nagyon elégedettek, hiszen látványos eredményt értek el ezzel a módszerrel.

ránc ráncfeltöltés arcfiatalítás szálbehúzás FTC szálbehúzásBár Tilla arcfiatalítását nem plasztikai sebészeink végezték, nálunk is van lehetőségük a szépülni vágyóknak, hogy igénybe vegyék az FTC szálbehúzás arcfiatalító beavatkozást. A szálbehúzás eljárás során a felszívódó szálak megemelik a szöveteket, fokozzák a kollagén termelést, élénkítik az anyagcserét, a véráramot, a nyirokkeringést, valamint a bőr kötőszöveti rétegében aktiválják a regenerációs folyamatot. Az eljárásnak köszönhetően feszes, fiatalos lesz az arcbőr és a bőrtónus is javul.

0 Tovább

A magyar férfiak és a plasztika

Korábban a férfiakat egyáltalán nem mozgatták meg a kozmetikai és szépészeti beavatkozások, a férfiak körében csak később érkezett el a nagy plasztikai láz. Az elmúlt években ez a tendencia erősödni látszik a beavatkozások számában is. Hogy milyen eljárások a legmenőbbek manapság, és mely beavatkozásokat keresik a legtöbben? Ennek jártunk utána!

plasztika férfi plasztika gynecomastia orrplasztika zsírleszívás hasplasztika arcplasztika szemhéjplasztika ráncfeltöltés botox plasztikai sebész

Világviszonylatban megfigyelhető, hogy növekszik a plasztikai beavatkozásokat igénybe vevő férfiak száma: az Egyesült Államokban a plasztikai beavozásra vállalkozók 40%-a férfi, míg Magyarországon ez a szám 30%. Ez az arány 15 évvel ezelőtt alig volt 5%. Pontos számadatunk nincs arról, hogy mennyivel emelkedett a férfiak körében végzett plasztikai sebészeti beavatkozások száma az előző évekhez képest. Plasztikai sebészeink csak megerősíteni tudják, hogy növekvő tendenciát mutat, hiszen évről évre egyre több férfi dönt esztétikai korrekciós műtét mellett.

„Hazánkban az elmúlt években körülbelül 20%-kal nőtt a gynecomastia férfi mellkisebbítő műtét iránti igény. – tudtuk meg Dr. Molnár plasztikai sebésztől – A mai modern férfi egyre inkább igényes önmagával szemben, valamint a magyarok előszeretettel választják a plasztikai beavatkozásokat, hasplasztikát, zsírleszívást a mozgás helyett.”

plasztika férfi plasztika gynecomastia orrplasztika zsírleszívás hasplasztika arcplasztika szemhéjplasztika ráncfeltöltés botox plasztikai sebészHazánkban a férfiak esetében leggyakoribb a nőies emlők korrekciója (gynecomastia), hasplasztika, orrplasztika, zsírleszívás, ill. 40 év felett szemhéj és arcplasztika. Gyakori, hogy fogyás utáni korrekcióra érkeznek a férfiak. 45-50 év körül, a férfiak részéről gyakran igénybe vett beavatkozás a felső illetve az alsó szemhéjak plasztikája is. Manapság egyre divatosabbak és elterjedtebbek az idő múlását megállító beavatkozások. A férfiak is egyre nagyobb számban kérnek ráncfeltöltést, ill. botox kezelést. A homlok és szem körüli ráncok kezelése botox injekcióval, valamint nevetőráncok feltöltése hyarulonsavval a leggyakoribbak.

„A férfiak nemcsak testfelépítésükben, céljaikban, hanem hozzáállásukban is különböznek a nőktől, amikor plasztikai sebészeti beavatkozásról gondolkoznak. A férfiak fiatalosak, lendületesek, erősek akarnak lenni. Nem akarnak drasztikus változtatásokat, hosszú felépülést. Kisebb a fájdalomküszöbük, ezért inkább célzott beavatkozásokat választanak.” – ismerteti a legfontosabb különbségeket a férfiak és a nők plasztikai műtétéről dr. Molnár plasztikai sebész. „A plasztikai műtétek teljes és sikeres eredménye elérése érdekében a műtét után megfelelő életmódot kell folytatni és az orvosi utasításokat be kell tartani. A férfiak azonnali eredményt akarnak, kevésbé törődnek a hegek formájával, minőségével. A férfi plasztikai műtétek után – genetikai és szöveti okok miatt – gyakoribb a bevérzés és nyirok ödéma képződés. Ezek – mennyiségi okok miatt - sokkal lassabban szívódnak fel, mint a nők esetében. Így a férfiaknál a végleges eredmény beálltához is több idő szükséges."

Jelen cikkünkkel azokba a hezitáló urakba szerettünk volna bátorságot önteni, akik esetleg úgy gondolják, hogy plasztikai sebész segítségét kérni szégyellnivaló, titkolnivaló dolog. Az Intézetünket választó, elégedetten távozó férfiak a bizonyítékok arra, hogy ez nem így van! Remélhetőleg rövid időn belül a férfiplasztika is elfogadottá válik, akár csak a hölgyek esetében.

0 Tovább

A legbiztosabb arcfiatalító módszer

Az évek múlásával látványosan fogyhat az arcon lévő zsírállomány is, ezáltal a megjelenésünk fáradtabb benyomást kelt, megjelennek a szem alatti táskák. Ezen problémákra nyújt megoldást a saját zsírral történő arc- és ráncfeltöltés.

ránc ráncfeltöltés saját zsírral való arcfeltöltés arcfiatalítás plasztikai beavatkozás plasztikai sebész

Azok a páciensek, akik még nem szeretnének nagyobb plasztikai műtétet, de már zavarja őket a kicsit megereszkedett arcuk, számukra javasolt leginkább ez az arcfiatalító beavatkozás. Újra teltebbé, kisimultabbá varázsolja az arcot a megfelelő eljárással kezelt, majd visszainjektált saját zsír, az utóbbi évek legbiztonságosabb ráncfeltöltő anyaga.

ránc ráncfeltöltés saját zsírral való arcfeltöltés arcfiatalítás plasztikai beavatkozás plasztikai sebészA test jó minőségű zsírszövetet tartalmazó helyeiről, elsősorban fenék, csípő, vagy a has területéről vesszük le a kellő mennyiségű zsírt. Az említett zónák valamelyikéből eltávolított zsírszövetet leülepítjük, és speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektáljuk a kívánt arcterületre. Ilyen módon feltölthető az arc bármely területe, javítható az arc elveszett kontúrja, egyengethetőek a ráncok.

A saját zsír bőr alá történő injektálását általában a homlok vízszintes ráncainak (mosolyráncnak), az orr és a száj között húzódó redő, valamint a szem és a száj körüli kisebb ráncok, például szarkalábak vagy a szájzugban húzódó redő korrigálására használjuk. Ajakvastagítás szempontjából is ismert ez a módszer.

Helyi érzéstelenítésben végezzük a beavatkozást, utána esetleg egyéni hajlamtól függően 1-2 hétig kisebb duzzanat, véraláfutás előfordulhat. Mivel saját szövet befecskendezése történik, és ez jól beépül a bőr rétegei alá, ezért allergiás reakcióval nem kell számolni. Azonban az átültetett zsírszövet kb. 20-40%-a felszívódik, ezért a beavatkozás során kissé „túl kell tölteni” az arcot. Ettől nem kell megijedni, a környezet ezt úgy érzékeli majd, mintha az illető felszedett volna néhány kilót. A kellő hatás érdekében, ha szükséges több alkalommal is megismételhető a plasztikai beavatkozás. Az eredmény teljesen természetes, fiatalosabb arckifejezés.

A saját zsírral való arcfeltöltés tartós, hegmentes és természetes eredményt biztosít, minimális kellemetlenséggel és alacsony kockázattal.

Intézetünkben is számos, klinikailag bizonyított műtéti (arcplasztika, szemhéjplasztika, orrplasztika, saját zsírral való arcfeltöltés, fülplasztika, állplasztika, nyakplasztika, hegkorrekció) és nem műtéti (arcfiatalítás szálbehúzással, arc-szemkörnyék-nyak-és dekoltázsfiatalítás dermafixszel, ránctalanítás, ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, hegkezelés) eljárást kínálunk a szépülni vágyóknak. A konzultáció során plasztikai sebészeinkkel átbeszélik, hogy mely területet, problémát szükséges korrigálni, személyre szabott szakvéleményt kapnak a szükséges beavatkozásról. Az igénybe vett eljárás után örömmel és elégedetten néz majd a tükörbe, igazi időutazásban lesz része.

0 Tovább

PlasztikaBlog

blogavatar

Hírek, érdekességek és újdonságok a plasztikai sebészet, plasztikai beavatkozások világából a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeitől, szakértői.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

plasztikai sebész (21),plasztikai beavatkozás (20),plasztikai műtét (15),ráncfeltöltés (11),mellplasztika (9),arcplasztika (9),orrplasztika (8),ránc (8),szemhéjplasztika (7),botox (7),fogyás (5),arcfiatalítás (5),zsírleszívás (5),egészség (4),mellnagyobbítás (4),fogyókúra (4),plasztikai sebészet (4),ránctalanítás (4),állplasztika (3),túlsúly (3),intim lézeres kezelés (3),bőr (3),hasplasztika (3),fülplasztika (3),kisajak plasztika (3),mellfelvarrás (3),intimplasztika (3),hüvely plasztika (2),szem alatti karikák (2),műtét (2),hajbeültetés (2),plasztika (2),gyógynövény (2),gyomorballon terápia (2),frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés (2),hyaluronsav (2),mellimplantátum (2),mellműtét (2),saját zsírral való feltöltés (2),botox kezelés (2),esztétikai kezelés (2),öregedés (2),gynecomastia (2),nyakplasztika (2),ajakfeltöltés (2),mell (2),mellkisebbítés (2),intim lézer (2),szépészeti beavatkozás (2),anyajegy eltávolítás (1), bőrrák (1),bőrgyógyászat (1),szerméremdomb korrekció (1),intim lézeres fiatalítás (1),hüvelyplasztika (1),fenékplasztika (1),fenék (1),betegség (1), szeméremdomb korrekció (1),lézeres szőrtelenítés (1),anyajegy (1),hasplsztika (1),orplasztika (1),befelé forduló mellbimbók korrekciója (1),bőrgyógyászati szűrővizsgálat (1),arckezelés (1),INTIMPLASZTIKA (1),HASPLASZTIKA (1),szülés (1),szülés után (1),MELLFEVARRÁS (1),MELLPLASZTIKA (1),INTIM LÉZERES KEZELÉS (1),LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS (1),MELLNAGYOBBÍTÁS (1),MELLKISEBBÍTÉS (1),implantátum (1),kombinált mellplasztika (1),inkontinencia (1), ftc szálbehúzás (1),hifu fókuszált ultrahang kezelés (1),anyajegyszűrés (1),hüvelyszárazság (1),vizelettartási probléma (1),fül (1),lézeres bőrfiatalítás (1),Easy TCA hámlasztás (1),Frakcionált CO2 lézeres kezelés (1),melanoma (1),ajaknagyobbítás (1),Botox (1),FTC szálbehúzás (1),szálbehúzás (1),férfi plasztika (1),arcszobrászat (1),arcműtét (1),gyomorballon (1),bőrgyógyász (1),szeméremdomb korrekció (1),saját zsírral való arcfeltöltés (1),kollagén (1),férfi plasztikai műtétek (1),dermaroller kezelés (1),Botox kezelés (1),plasztika függőség (1),állimplantátum (1),alakkorekció (1),dermafix (1),dermaroller (1),törzsplasztika (1),táplálék-kiegészítők (1),gyógyteák (1),orr (1),stressz (1),gyomor (1),tokaplasztika (1),áll (1),arc (1),dermapen (1),arcápolás (1),dermafix kezelés (1),toka (1),kókuszzsír (1),rendellenes izzadás (1),izzadás (1),hyaluronsavas ajakfeltöltés (1),homlokplasztika (1),túlzott izzadás (1),botox izzadáskezelés (1),kókuszolaj (1),diéta (1),hialuronsav (1),szem (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />